Medimagazin logo

Sınav kaygısı yaşayan öğrenciler için 5 öneri

Sınavlar öğrenciler için her zaman stresli bir sürece dönüşüyor. Bu stres çok iyi bir şekilde sınava hazırlanmalarını önleyecek kadar ciddi boyutlara varabiliyor. Bu nedenle öğrencilerin sınav stresi ile baş etmeyi öğrenmeleri, sınavdaki başarıları ile de çok yakından ilgilidir. Peki, bu kaygıyı ortadan kaldırmak için ne yapmalı? İşte öneriler...
Sınav kaygısı yaşayan öğrenciler için 5 öneri
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

1. Planlama Yapın!

Yapılan araştırmalar ders çalışma sürecini planlanmayan öğrencilerin sınav kaygısının çok daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Öğrencilerin hazırlık sürecini şimdiden planlaması ve planlı bir şekilde ders çalışma saatlerini belirlemesi çok daha doğru bir metot olacaktır. Günde kaç saat hangi dersin çalışılacağı, haftanın hangi günlerinde test çözüleceği gibi detaylı bir planlama yapılması öğrencilerin yaşadığı stresin yüksek oranda ortadan kalkmasını sağlayabiliyor.

2. Beslenme ve Uykuya Dikkat!

Kaygı seviyesini azaltmanın en önemli yollarından biri de beslenme ve uyku düzenine dikkat edilmesidir. Öğrencilerin mutlaka sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzenine sahip olması gerekiyor. Beslenme, derse konsantre olmadan uyku sürecine kadar tüm yaşamı etkileyen unsurların başında geliyor. Aynı zamanda sağlıklı bir uyku süreci yaşanması öğrencilerin konuları daha iyi kavramasını sağlayabiliyor. Tüm bunlar daha kaygı düzeyinin azalmasını beraberinde getiriyor.

3. Kendinize Zaman Ayırın!

Tüm zamanın sadece ve sadece ders çalışarak geçirilmesi uzmanların önerdiği bir yöntem değildir. Öğrencileri mutlaka al sınava hazırlık sürecinde kendilerine de zaman ayırmaları gerekiyor. Arkadaşları ile buluşmaları, kitap okumaları, tv izlemeleri ya da müzik dinlemeleri onların rahatlamalarını sağlamak adına önem verir. İlk maddede bahsettiğimiz gibi planlamanızı yaparken kendinize de zaman ayırmayı unutmamalısınız.

4. Gerilimden Uzak Durun!

Yaşadığınız strese yenilerini eklemek adına gerginlik ve kaygı yaratan tüm unsurlardan uzak durmanız, sınava hazırlık süreci boyunca buna dikkat etmeniz de öneriler arasında yer alıyor. Böylelikle sadece sınava odaklanırız ve kaygısız bir şekilde hazırlanmanız mümkün olacaktır.

5. Psikolojik Destek Alın!

Eğer yaşadığınız kaygı ders çalışmanızı engelliyorsa psikolojik destek almanız gerekiyor demektir. Kaygı ile baş etmek her zaman mümkün olmayabilir. Bir psikolog ile görüşebilir bu süreci çok daha kolay atlatabilirsiniz. Yaşadığınız bölgede hizmet veren psikologlara ulaşmak için Armut.com sitesine uğramanız yeterli olacaktır. Bu site üzerinden psikolog seçimi yapılabiliyor. Fiyat teklifi alabilir ve size uygun bir psikoloğa kısa zamanda ulaşabilirsiniz.

sınav stresi
sınav başarısı
planlama
sınav kaygısı
psikolojik destek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir