Medimagazin logo

Mide balonu kaç ay midede kalır? Mide balonu hakkında bilinmesi gerekenler

Obeziteyi tedavi etmek için kullanılan tıbbi bir uygulama olan mide balonu, kişilerin midelerini küçülterek kilo vermesine yardımcı olmakta ve obezite tedavisinde kullanılmaktadır.
Mide balonu kaç ay midede kalır? Mide balonu hakkında bilinmesi gerekenler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Mide Balonu Kaç Ay Midede Kalır?

Mide balonu midede altı ay kalır ve ardından çıkarılır. Cihazın yerleştirilmesi işlemi yaklaşık 20 dakika sürer ve altı aya kadar midede kalır. 6 aylık bu sürenin değişken olması mümkündür. Balon, hastanın ne kadar kilo vermek istediğine bağlı olarak farklı boyutlarda şişirilebilir. Genel olarak mide balonu kaç ay midede kalır sorusuna 6 aya kadar bir süre ile kaldığı şeklinde cevap verilebilir.

Yeterli sürede kaldıktan sonra ise doktor tarafından çıkarılabilir. Mide balonları karında yapılan küçük bir kesiden mideye yerleştirilir. Yiyecek alımını kısıtlayan küçük bir kese oluşturmak için tuzlu su ile şişirilirler. Mide balonu belirli bir süre sonra çıkarılır ve hastaların bu süre içinde 50 kiloya kadar kaybetmesi nadir değildir.

Obeziteye Karşı Kullanılan Mide Balonları Nedir?

Mide balonu, obeziteyi tedavi etmek için kullanılan tıbbi bir uygulama ya da cihaz olarak tanımlanabilir. Ağızdan ve mideye sokulur ve burada tuzlu su ile doldurulabilir. Bu, hastaların daha az yemesine ve kilo vermesine neden olabilecek bir tokluk hissi yaratacaktır. İki çeşit mide balonu vardır: Biri içine hava enjekte edilerek şişirilen, diğeri ise salin solüsyonu ile doldurularak şişirilendir. Mideyi küçültmek, daha hızlı doymak ve daha az yemek yemek için kullanılır.

Mide balonu ayakta tedavi prosedüründe yerleştirilir ve gerektiğinde herhangi bir zamanda çıkarılabilir. Cihaz, kilo verme amacıyla FDA tarafından onaylanmıştır. Mideyi hava veya gazla doldurur ve tüketilebilecek yiyecek miktarını azaltır. Bu noktada mide balonu kaç ay midede kalır diye merak ediliyor. Midede kalma süresi kişiye ve duruma göre değişir.

Mide Balonunun Sağladığı Avantajlar

Mide balonları yaklaşık altı ay kadar bir süre midede kalır. Mide balonu kaç ay midede kalır diye merak edenler bu süre boyunca mide balonu ile yaşamalıdır. Bu uygulama son derece avantajlıdır.

Bu tip kilo verme ameliyatının faydaları şunlardır;

  • İyileştirilmiş yaşam kalitesi: Obez hastalar, mide balonu yerleştirilmesinden sonra yaşam kalitesinde artış yaşayabilirler. Günlük aktiviteleri daha kolay gerçekleştirebilirler ve sırt ağrısı, eklem ağrısı ve diğer fiziksel rahatsızlıkları yaşama olasılıkları daha düşüktür.
  • Kilo kaybı: Mide balonu yerleştirildikten sonra hastalar fazla kilolarının %40'ına kadarını bir yıl veya daha kısa sürede verebilirler.
  • Azaltılmış diyabet riski: Mide balonları, tip 2 diyabet riskini %80'e kadar azaltabilir. Bunun nedeni, obez hastaların kilo vermesine ve sağlıklı bir vücut kitle indeksini (BMI) korumasına yardımcı olmalarıdır.
  • Kalp hastalığı riskinin azalması

Mide Balonları Hangi Amaçlarla Kullanılır?

Mide balonunun kullanılmasının birçok nedeni vardır. Mide balonunun amacı kişilerin midelerini küçülterek kilo vermesine yardımcı olmaktır ve obezite tedavisinde de kullanılabilir. Mide balonları ayrıca yutma güçlüğü çeken, ameliyat geçiren veya kronik mide bulantısı çeken kişiler için de faydalıdır. Genel olarak doktorların mide balonunu kullanmasının iki nedeni vardır; hastaların kilo vermesine yardımcı olmak ve ayrıca obezite gibi durumları tedavi etmek. Obezite hastalarına yardımcı olmak için ağızdan mideye gönderilen mide balonu, mide duvarlarına baskı yaparak ve tokluk hissi yaratarak tüketilen gıda miktarını kısıtlar. Peki, bu amaçlarla kullanılan mide balonu kaç ay midede kalır? Genel olarak altı aylık bir süre sonunda çıkarılır. Bu sürenin değişmesi mümkündür.

Mide Balonu Neden Önemlidir?

Obezite, son birkaç on yılda toplumda büyüyen bir sorun olmuştur. Obezite oranlarındaki bu artışın nedenlerinden biri, birçok insanın her gün ne kadar yemeleri gerektiğini ve ne kadar kalori tükettiklerini bilmemeleridir. Obezite diyabet, kalp hastalığı, yüksek tansiyon, uyku apnesi ve daha fazlası gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Mide balonu, yaşam tarzlarını büyük ölçüde değiştirmeden veya önemli bir hastalık geçirmeden hızlı ve kolay bir şekilde kilo vermelerine yardımcı olarak bu insanlara fayda sağlayabilir. Sizler de daha sağlık bir yaşama sahip olmak ve yüksek kilo, obezite gibi sorunlardan kurtulmak için bu ameliyattan yararlanabilirsiniz. Mide balonu kaç ay midede kalır diye merak ediyorsanız bu sürenin kişiye göre değişmekle beraber ortalama 6 ay olduğunu söylemek mümkündür.

Mide Balonu Kullanmaya Uygun Olan Kişiler

Mide balonları, BMI 30-35 veya daha yüksek olan kişiler tarafından kullanılabilecek bir kilo verme ameliyatı şeklidir. Bazı durumlarda, mide balonu, işlem öncesi kilo vermeye yardımcı olmak için gastrik bypass veya tüp cerrahisi gibi diğer kilo verme cerrahisi prosedürlerinden önce kullanılabilir. Kilo vermek isteyen ancak ameliyat sürecinden geçmek istemeyen kişiler için mide balonları kullanılır.

Bunlar, aşırı kilolu, diyet ve egzersiz yapmayı denemiş ancak başarısız olmuş veya başka tıbbi durumları olduğu için ameliyat olamayan kişiler için uygundur. Mide balonu obezite için yeni bir tedavi yöntemidir. Endoskopi ile mideye yerleştirilen silikon bir manşettir. Daha sonra manşet, iştahı bastıran bir dolgunluk hissi yaratmak için sıvı ile dolar. Mide balonu kaç ay midede kalır sorusunu öğrenmek isteyenler için bu balonların değişken sürelerle birkaç ay midede kaldığı söylenebilir.

Mide Balonu Kullanımı Nasıl Gerçekleştirilir?

Mide balonu, ağızdan ve mideye inen bir tüp vasıtasıyla sokulur. Balon daha sonra tuzlu su ile doldurulur ve mide duvarlarını germek için şişirilir. Mide balonlarının kullanımı nispeten yeni bir kilo verme tekniğidir. Balon mideye yerleştirilir ve midede yer kaplayan küçük bir kese oluşturmak için su veya tuzlu su ile şişirilir. Bu da kişinin çok miktarda yiyecek tüketmesini zorlaştırır. Yemek borusu yoluyla mideye sokulurlar ve gerdirmek için salinle şişirilirler.

İstenilen kiloya ulaşıldığında birkaç ay sonra balon çıkarılabilir. Aynı zamanda işlem minimal invaziv bir ameliyatla yapılabilir. Cerrah karında küçük bir kesi yapacak ve bir monitörde vücudunuzun içini görmelerini sağlayan ince bir tüp olan bir endoskop yerleştirecektir. Endoskop, balonu midenize yerleştirirken onlara rehberlik etmek için kullanılacaktır. Mide balonu kaç ay midede kalır? Bu süre kişinin zayıflama durumuna göre değişse de 6 aya kadar bir süre söz konusu oluyor.

Mide Balonu Ne Kadar Güvenilir?

Mide balonları kilo verme ameliyatına bir alternatiftir. Midede dolgunluk hissi yaratarak çalışırlar. Ameliyat olmadan kilo vermek isteyen hastalar için güvenlidir. Ameliyatı riskli veya imkânsız kılacak diğer sağlık koşullarına sahip kişiler için de güvenlidirler. Mide balonlarının güvenliği boyutlarına ve vücuda nasıl yerleştirildiğine bağlıdır. Mide balonları çok küçük bir çapa sahiptir ve diğer cerrahi prosedürlere göre daha az invaziv olan küçük bir kesiden sokulabilir. Bununla birlikte insanların sık merak ettiği konulardan bir tanesi mide balonu kaç ay midede kalır oluyor. Bu balonun midede kalma süresi birkaç ay ile 6 ay arasında değişiyor.

Mide Balonu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mide balonu hakkında bilinmesi gereken en önemli unsurlardan bir tanesi faydalı ve etkili bir yöntem olduğudur. Aynı zamanda riskleri düşüktür ve güvenilir bir işlemdir. Aynı zamanda iyileşme süreci hızlı ve rahattır. Bu konuda mide balonu kaç ay midede kalır ve benzeri sorularınızı uzman doktora sorabilirsiniz. Bu sayede detaylı bilgi edinebilirsiniz.

mide balonu
obezite
kilo verme
mide balonu kaç ay midede kalır
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir