Koçak, kış aylarında çok çeşitli bitki çaylarının sağlığı korumak amacıyla bilinçsizce kullanıldığını, bu çayların doktor tavsiyesi dışında vücuda alınmasının sakıncalı olabileceğini kaydetti.
Osmaniye Yeni Hayat Hastanesi diyetisyeni Çiğdem Çimen Koçak, havaların soğumasıyla birlikte vücut direncinin zayıfladığını belirtti. Bunun sonucunda grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların baş gösterdiğini vurgulayan Koçak, "Bağışıklık sisteminin güçlü tutulması ve hastalıklara karşı daha dirençli olabilmek için düzenli beslenilmesi gerek." dedi.
Soğuk günlerde çay ve kahvenin yerine çok önemli bir antioksidan olan, bağışıklık sistemini destekleyen, zerdeçal, zencefil, tarçın ve bunlarla yapılan çayların alınması gerektiğini söyleyen Koçak, şunları önerdi: "Elma, limon, karabiber, tarcın, karanfil, zerdeçal veya zencefille yapılan bir çay içtiğinizde sizi dinlendirir. Aynı zamanda soğuk algınlığına karşı korur. Yeşil çay, papatya, rezene ve ısırgan otu çayları tavsiye edebileceğim çaylardır ve bunları günlük 3 fincan şeklinde tüketmek insanların faydasınadır.''