Medimagazin logo

İnterneti sağlığınız için kullanmanın faydaları ve bazı uyarılar

İnternet, bilgi toplamak için harika bir araçtır. Birçoğunun interneti kullandığı konulardan biri de sağlıkları hakkında daha fazla bilgi edinmek. Potansiyel veya mevcut bir tıbbi durum hakkındaki bilginizi artırmak için çevrimiçi aramaları kullanmak faydalı olabilir, ancak doktorların bu teknolojiyi nasıl ve ne zaman kullanacakları konusunda uyarıları vardır.
İnterneti sağlığınız için kullanmanın faydaları ve bazı uyarılar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İnternetin hekim – hasta dinamiğini değiştirdiğine şüphe yok. Hostinger hosting araştırmacısı Fabi Gylgonyl’e göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetişkinlerin yüzde 90'ından fazlasının internete erişimi olduğu ve bunların yaklaşık yüzde 75'inin geçen yıl içinde bir sağlık durumu hakkında araştırma yapmak için interneti kullandığı tahmin edilmektedir.

Çoğunlukla, ziyaretin gerekli olup olmadığını belirlemek için hastalar doktorlarını görmeden önce çevrimiçi aramalar yapıyor. Bazı hastalar randevularına geldiklerinde bol miktarda bilgiyle donanmış olurlar ve bir durumu teşhis etmek yerine doktorlarından teyit etmelerini isterler. Diğer durumlarda, birçok hasta ilaç ve tedavi seçeneklerini doktorlarıyla tartışmak ve ayrıca uzmanlara yönlendirmek için interneti kullanıyor.

Peki bu internet aramaları doktor-hasta ilişkisini nasıl etkiliyor? Doğru kullanılırsa, doktorlar genellikle hastalarının durumları hakkında artan bilgilerini memnuniyetle karşılar ve kabul eder. Eğitimli ve ilgili bir hastanın, durumunu daha iyi yönetmek ve sağlıklarını iyileştirmek için doğru yaşam tarzı seçimlerini yapmak için daha donanımlı olduğuna inanıyorlar. Çoğu doktor ayrıca, eğer hastaları kendilerine internetten bazı bilgiler edinmiş olarak gelirse, durumları hakkında artan bilgilerine dayanarak ziyaretten daha fazlasını alacaklarına inanmaktadır. Son olarak, birçok doktor, aksi takdirde bir teşhis veya tedavi seçeneği konusunda şüpheci olabilecek hastalara tavsiyelerini pekiştirmek için interneti değerli bir araç olarak kullanır.

Tüm avantajlarına rağmen doktorlar interneti tıbbi bir kaynak olarak kullanmanın bazı tuzakları olduğu konusunda uyarıyorlar. Doktorlar, hastaların internetteki sağlık bilgilerinin sonsuz olduğunu ve hepsinin doğru olmadığını anlamalarını istiyor. Yanlış bilgilere güvenmek, hastaların ya yanlış bir kendi kendine teşhis konusunda gereksiz yere endişelenmesine ya da daha kötüsü, tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymadıklarına yanlış inandıktan sonra tedavi aramamalarına neden olabilir.

İnternette bulunan bilgilerin tamamlayıcı olması amaçlanmıştır ve doktorunuzu görmenin yerini almaz. İnternetten edindiğiniz bilgileri bir araya getirmek için en iyi tavsiye, randevunuza gelirken yanınızda getirmeniz ve doktorunuzla birlikte gözden geçirmenizdir. Sağlayıcınızla işbirliği yaparak, sonuçta daha iyi sağlık sonuçlarına yol açabilecek daha iyi bir ilişki kurabilirsiniz.

i̇nternet
hostinger
tıbbi bir kaynak
hekim – hasta dinamiği
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir