Medimagazin logo

Haftada üç gün et iki gün balık yiyin

Kaynak: SABAH
Haftada üç gün et iki gün balık yiyin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Unutkanlık sadece ileri yaştaki kişilerde değil, her yaş grubunda sıkça görülen bir sorun haline geldi. Neyse ki bazı besinlerin düzenli tüketimi beyni çalıştırarak unutkanlığı önleyebiliyor. İşte hafızanız için yemeniz gereken gıdalar: 
 Her gün 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin. Güçlü bir hafıza için porsiyonlardan biri mutlaka orman meyvesi, özellikle de yaban mersini olsun. 
 Ayrıca kayısı, kırmızı ya da yeşil üzüm, portakal, kırmızı greyfurt, şeftali, armut ve mandalina da çok güçlü antioksidanlardan. 
 Haftada iki gün balık yemeniz şart. Eğer balık tüketemiyorsanız günde 1 gram omega 3 takviyesi almanızda fayda var. 
 Ceviz de omega 3 yağ asidi açısından en zengin kaynaklardan biri olarak kabul edilir. 
 Haftada üç kez kırmızı et, günlük süt, yoğurt, peynir ve yumurta tüketimi vücuda yeterli. 
 E vitamini beyin sağlığı açısından en temel antioksidanlardan birini oluşturuyor. Bu nedenle esmer pirinç, buğday, çavdar, yulaf gibi besinlere öğünlerinizde yer verin.

haftada
üç
gün
et
iki
gün
balık
yiyin
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir