Medimagazin logo

Güneşten korunmanın 5 yolu

Güneşin zararlı UVA ve UVB ışınları, cilt sağlığımız için ciddi riskler oluşturabilir. Cildimizi bu zararlı ışınlardan korumak, erken yaşlanma, lekeler ve en önemlisi cilt kanseri gibi sağlık sorunlarını önlemek adına önemlidir. Peki, güneşin zararlarından korunmak için ne yapılabilir ve nelere dikkat edilmelidir?
Güneşten korunmanın 5 yolu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İşte güneşten korunmanın 5 yolu...

1.       Geniş siperli şapka kullanın

Dışarıda vakit geçirirken, yüzünüzü, boyun ve omuz bölgenizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için geniş kenarlı şapkalar kullanmak önemlidir. Bu sayede yüzünüze direkt olarak güneş ışığı gelmesinin önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda terlemeye neden olmayacak malzemelerden üretilmiş bir şapka tercih edilmelidir.

2.       Güneş gözlüğü kullanın

Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Son derece hafif ve güvenli malzemelerden üretilen güneş gözlüklerini tercih edebilirsiniz. Gözlükler UVA ve UVB ışınlarına karşı korumalı olmalıdır.

3.       Açık renk kıyafetler seçin

Sadece güneşten değil sıcaktan da korunmaya yardımcı olan unsurlardan biri açık renk kıyafetlerdir. Dışarıya çıkarken açık renk kıyafetler seçmeye özen gösterebilirsiniz.

4.       11.00 – 15.00 saatleri arasına dikkat!

Saat 11:00 ile 15:00 arası, güneş ışınlarının dik geldiği zaman dilimidir. Bu saatler arasında açık havada uzun süre kalmaktan kaçının. Eğer zorunluysa yukarıda sıraladığımız önlemleri uygulayabilir ve aynı zamanda güneş kremi kullanabilirsiniz.

5.       Güneş kremi sürün

Cilt sağlığınızı güneş yanıklarından korumak için mutlaka güneş kremi kullanılmalıdır. Bu kremlerin SPF 50+ olması önemlidir. Güneş kremleri, suya ve tere karşı dayanıklı olmalı ve cildinizi uzun süreli koruma altına almalıdır. Kullanım sıklığını ve miktarını, gün içindeki aktivitelerinize ve güneşe maruz kalma sürenize göre ayarlayın. Bu koruma yöntemleriyle sağlıklı bir cilt için önemli bir adım atmış olursunuz.

Güneş kremlerinde en çok tercih edilen ürün, Mustela tarafından geliştirilen ve tüm aile bireyleri tarafından kullanılabilen Güneş Kremi oluyor. SPF 50+ çok yüksek koruma özelliğine sahip olan bu ürün 11 yıllık bir araştırma sonucunda geliştirilmiş olmasıyla dikkat çekiyor. Cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyan, parfüm içermeyen güneş kremi, suya ve kuma karşı da dayanıklıdır. Bu sayede yaz tatillerinde aileler için konforlu bir kullanım şansı sunuyor.

Mustela güneş kremi, yenidoğandan itibaren kullanılabiliyor. Cilt tarafından hızla emilmesi ve yağlı bir katman halinde kalmaması ise kişilerin kremden rahatsız olmasının önüne geçiyor.

gunes kremi
gunesten korunma
uva
uvb
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir