Çoğu insanın rahatlamak için girdiği buhar, sauna ve hamam gibi uygulamaların cildin kurumasına neden olduğuna dikkat çeken Dr. Köse, "Renkli sabunlar, sıvı sabunlar (özellikle antiseptik içerenler), ıslak mendil, dezenfektanlar, duş jelleri, kullandığımız bulaşık deterjanı, çamaşır suyu gibi kimyasallar da cildimizdeki kuruluğu arttırmakla birlikte egzemaya da yol açabilir." dedi.
Kuru ciltlerin en sık karşılaştığı sorunlardan birinin de kaşıntının, kuruluğa eşlik etmesi olduğunun altını çizen Dr. Köse, kaşıntı, kuruluğun etkili medikal nemlendiriciler ile tedavi edilmesi sonrasında düzelebileceğini belirtti."Cildimizde gelişen kuruluk hipotiroidi (tiroid bezinin az çalışması), diyabet (şeker hastalığı) gibi bazı sistemik hastalıkların da ilk bulgusu olabilir." diyen Dr. Köse, cildin kuruması ile ortaya çıkan önemli bir sorunun da ciltte oluşan kırışıklıklar olduğunu hatırlattı. "Kuru cilt, yağlı cilde göre çok daha fazla kırışır. Cildin kırışmaması için çok iyi nemlendirilmesi gerekir. Yaş arttıkça cildimizin nem dengesi bozulur ve kurumaya başlar. Bol su içilmesi ise her yaşta kuruluğun önlenmesinde büyük önem taşır." tavsiyesinde bulunan Dr. Köse, "Cildi nemlendirerek bakım yapılabilecek çok sayıda doğal madde bulunur. Bunlardan en sık kullanılanlarından biri süt ve sütle yapılan diğer doğal karışımlardır. Süt epidermise zarar vermeden cildin nemlenmesini ve yumuşamasını sağlar, süte eklenen yumurta sarısı ve bal cildi besler. Süte tuz eklenmesi ise ölü hücrelerin atılmasını sağlar." dedi.
Dr. Köse cilt bakımında şu tavsiyelerde bulundu: "Zeytinyağı ve kaymak cildi yağlandırır, cilde elastikiyet kazandırır. Lanolin, susam yağı, kakao yağı ve badem yağı ise diğer doğal nemlendiricilerdir. Bu ürünlerin cilde masaj yapılarak uygulanması kan dolaşımını hızlandırarak etkinliğin artmasını sağlar. Cildimiz vücudumuzun aynası olduğu için, kuruluk semptomunu dikkate almak gerekmektedir. Bu nedenle cilt kuruluğunun sebeplerinin araştırılması ve tedavisi için bir dermatoloji uzmanına başvurulması en doğru yaklaşımdır."