Medimagazin logo

Ereksiyon sorunu için ESWT tedavisi

Tıpta erektil disfonksiyon adı verilen ve ereksiyon sorunu olarak da bilinen durumlarda erkekler ereksiyon olmakta veya ereksiyonu cinsel birliktelik boyunca devam ettirmekte sorun yaşamaktadırlar. Ereksiyon sorunu erkeklerde oldukça sık karşılaşılan bir cinsel işlev bozukluğudur.
Ereksiyon sorunu için ESWT tedavisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Erkeklerin normal şartlarda gevşek durumda bulunan cinsel organları cinsel uyarılma durumlarında erekte olmaktadır. Penisin ereksiyon haline gelebilmesi için cinsel uyarılmayla birlikte kan depolamaya ihtiyacı vardır. Bu nedenle ereksiyon olabilmesi için penise doğru kan akışı hızlanmaya başlamaktadır. Penis içerisinde bulunan odalarda bulunan dokular vasıtasıyla kan penise dolar ve burada hapsedilir. Normal şartlarda cinsel uyarılma tamamlanana kadar ya da cinsel birleşme sonlanıp orgazm gerçekleşene kadar kan penis içinde kalmaya devam eder. Ereksiyon hali penis içerisindeki kanın vücuda tekrar salınmasıyla son bulur. Penis içerisinde gerçekleşen bu kan akışı döngüsüne ereksiyon adı verilmektedir. Erkeklerin cinsel birleşmeyi tamamlayabilmeleri için ereksiyon halinin boşalma gerçekleşene kadar deva etmesi gerekmektedir.

Tıpta erektil disfonksiyon adı verilen ve ereksiyon sorunu olarak da bilinen durumlarda erkekler ereksiyon olmakta veya ereksiyonu cinsel birliktelik boyunca devam ettirmekte sorun yaşamaktadırlar. Ereksiyon sorunu erkeklerde oldukça sık karşılaşılan bir cinsel işlev bozukluğudur.

Ereksiyon Sorunu Neden Olur?

Zaman zaman bütün erkekler sertleşme sorunu yaşamakta veya ereksiyonu sürdürmekte sorun yaşayabilmektedir. Bütün sertleşme sorunları sorunları erektil disfonksiyon olarak değerlendirilmemelidir. Bir ereksiyon sorunu olduğunu ifade edebilmek için bu sorunun uzun süre devam etmesi gerekmektedir. Kimi durumlarda yorgunluk, stres, eş uyumsuzluğu gibi farklı nedenlerden dolayı ereksiyon sorunu yaşamak mümkündür. Bu nedenle her yaşanan ereksiyon sorununda panik yaparak bir cinsel işlev bozukluğu olduğunu değerlendirmek doğru olmayacaktır. Ancak devam eden bir problemle karşı karşıyaysak mutlaka bir üroloğa başvurmakta fayda vardır.

Sertleşme sorunu stres ve yorgunluk gibi nedenlerle kısa süreli olacağı gibi peniste bulunan damar yollarında yeterli kan akışının olmaması, sinir hasarı, ateroskleroz gibi atardamar hastalıkları, kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve diyabet gibi hastalıklar nedeniyle uzun süreli bir sorun olarak da karşımıza çıkabilmektedir. Bunlarla birlikte obezite, sigara veya uyuşturucu kullanımı, aşırı alkol tüketimi ve düzenli egzersiz yapmamak gibi faktörler de ereksiyon sorunlarına neden olabilmektedir.

Ereksiyon Sorunu için Şok Dalga Tedavisi

Ereksiyon sorunu günümüzde özellikle 40 yaş üstü erkeklerde oldukça yaygın bir rahatsızlıktır. Bu nedenle ereksiyon sorunu tedavisinde tıpta birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Özellikle teknolojinin gelişmesiyle birlikte ereksiyon sorunu tedavisinde de birçok gelişme yaşanmıştır. Bu gelişmelerden bir tanesi de ED-ESWT Şok Dalga tedavisidir. Bu tedavi yöntemi günümüzde ereksiyon tedavileri için hem doktorlar hem de hastalar tarafından yaygın olarak tercih edilen bir yöntemdir. 

Ereksiyon sorunlarının tedavisinde cerrahi olmayan müdahaleler arasında ilaç tedavileri ve intrakavernodal enjeksiyon tedavi yöntemleri bulunmaktadır. İlaç tedavilerinde amaç ilacın içerisinde bulunan etken maddeler yoluyla penis içi damarların açılmasıdır. Ancak bu tedavi yönteminin ciddi yan etkileri de bulunmaktadır. İlaç kullanımıyla birlikte vücudun diğer bölgelerindeki damarların da genişlemesi özellikler kalp damar rahatsızlığı bulunan hastalar için bir risk teşkil etmektedir. İntrakavernosal enjeksiyon yöntemleri ise yalnızca cinsel birliktelik öncesi enjeksiyonla kısa süreli bir sonuç sağlamakta, ereksiyon sorununun ana nedenlerini çözmemektedir. Modus ED-ESWT tedavi yöntemi ise bu tedavilerden, hiçbir yan etkisi olmaması ve kalıcı çözüm sağlaması nedeniyle ayrılmaktadır. Çünkü bu Modus ED-ESWT tedavisinde penis içindeki damarların genişletilmesi değil yeni damar oluşumu sağlanarak ereksiyonun sağlanması hedeflenmektedir. Bu sayede hem kalp ve damar sorunu olan hastalar bir yan etki tehlikesinden korunmakta hem de ereksiyon sorununa neden olan patolojik etkenler ortadan kaldırılmaktadır.

ED SWT Nasıl Uygulanır?

Modus ED-SWT non-invaziv bir tedavi yöntemi olup cerrahi bir müdahaleyi içermez. Dolayısıyla tedavi süresince hastalar normal sosyal hayatlarına ve işlerine devam edebilmektedirler. Bu yöntemde hastaların penil bölgesine yüksek basınçta ses dalgaları gönderilmektedir. Bir seans süresi takribi 20 dakika sürmekte, seans esnasında hastalar hiçbir ağrı sızı hissetmemektedirler. Modus ED-SWT, 2 gün aralıklarla yapılan seanslardan oluşmakta, hastanın durumuna bağlı olarak hekimin vereceği karara göre 6 ila 12 seans devam edebilmektedir.

 

 

 

ereksiyon sorunu
sertleşme sorunu
cinsel uyarılma
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir