Medimagazin logo

Doktorlar için iyi bir CV nasıl hazırlanır?

İş başvurunuzda, başvurduğunuz işi hedefleyen güzel bir öz yazı ile hazırlanan bir CV sizi bir adım önde tutacaktır. Peki doktorlar için iyi bir CV hazırlamanın püf noktaları neler?
Doktorlar için iyi bir CV nasıl hazırlanır?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CV Latince kökenli bir kelime olarak karşımıza çıkmaktadır. CV kelimesini özgeçmiş olarak değerlendirebiliriz. Yani beceriler, iş tecrübesi, eğitim durumu gibi kişinin hayatı ile ilgili bilgilerin olduğu bir yaşam özetidir. Günümüzde aynı iş için binlerce kişinin başvurduğu pozisyonlara denk gelmekteyiz. İşte bu çoğunluğun arasından sıyrılıp, işverenin gözüne çarpan bir CV hazırlamak oldukça önemlidir.

İş başvurunuzda, başvurduğunuz işi hedefleyen güzel bir öz yazı ile hazırlanan bir CV sizi bir adım önde tutacaktır. Özellikle internet üzerinden başvurduğunuz işlerde işveren CV’nize bakacak ve buna göre sizi görüşmeye çağırıp çağırmayacağına karar verecektir. İşte bu yüzden kusursuz bir CV sizi ileriye taşımak için yardımcı olacaktır. CV nasıl hazırlanır?

CV Hazırlama Aşamaları

 

1- Ön yazı

CV' nize ilk olarak yeteri uzunlukta, sade bir dil ile ön yazı hazırlamalısınız. Bu ön yazı başvurduğunuz işyeri ile alakalı olmalıdır. Yani ön yazı başvurduğunuz işi hedefleyen tarzda olmalıdır. Çünkü ön yazı işveren açısından size dair okunacak ilk şey olabilir. Bu yüzden istediğiniz iş için uygun bir ön yazı oluşturmak ilk kriteriniz olmalıdır. Ön yazıda net olmaya özen göstermelisiniz. Aynı zamanda ön yazıyı okuyanların sizin hakkınızda daha fazlasını merak etmesi ve bunun için sizinle yüz yüze görüşmek istemesi gerekmektedir. Unutmayın ki özgeçmişinizde dikkat çekecek olan ilk şey göz alıcı bir ön yazıdır. İşte bu yüzden ön yazınıza titizlikle yaklaşmalısınız.

2- Az ve Öz Bilgi

Aşırı uzun ve kalabalık hazırlanan bir CV okunmasından ve dikkat çekmesinden ziyade bir kenara atılmaya mahkumdur. Bu yüzden kendinizi anlatırken çok uzun cümlelerden kaçınmalısınız. Bir işverenin CV havuzunda aynı işe başvuran yüzlerce CV olduğunu düşünün. İşveren bunca CV arasından çok uzun ve zamanını fazlaca alacak bir CV okumayabilir.

Bu yüzden mutlaka kendinizi anlatırken az ve öz bilgi vermeye ama bunun yanında kaliteli ve önemli bilgiler vermeye özen göstermelisiniz. Yani aslında hayatınız boyunca bitirdiğiniz tüm seminerler, tamamladığınız tüm işler, hobilerinizin uzun uzun ve sayfalarca anlatılmasına gerek yoktur. Bunlardan önemli olanları seçip onlarla yolunuza devam edebilirsiniz.

3- Kendinizi Abartmadan Övün

hazır ve etkili CV örnekleri genellikle başarılı örneklerdir. Gerçeğe uygun olarak kendiniz ile ilgili bilgiler paylaşabilirsiniz. Bunları yaparken önceki işinizle çok fazla vakit harcamayın. Sadece önceki işinizle ilgili bilinmesi gereken önemli noktaları aktarın. Daha önceden çalıştığınız işlerde kendinizi abartarak övmeyin. Yapmanız gereken şey kendinizi olduğunuz gibi göstermektedir. Bunun yanında işverene bu işi neden istediğinizi ve bu işe ait yeteneklerinizin olduğunu gösterecek bir CV hazırlamalısınız.

Siz başvurduğunuz iş için en doğru insan olduğunuza inanırsanız başkalarının da buna inanması bir o kadar kolay olacaktır. Çünkü sizde bunun için daha çok çabalayacaksınız. İddialı ve cesur olun fakat abartıya kaçmayın. Olanı olduğu gibi göstermeye özen gösterin.

4- Redaksiyona Dikkat!

Hazırlayacağınız CV dil bilgisi ve yazım kurallarına uygun olmalıdır. Bir bütün olarak ele alındığında önemli olan şey göze güzel gelmesinin yanı sıra kaliteli bir yazım tarzı ve içeriğe sahip olmasıdır. İçeriğin yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine uyması açısından önemi yadsınamaz. Kaliteli bir özgeçmiş oluşturmak istiyorsanız yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat etmelisiniz.

5- Referanslar

Olumlu bir özgeçmiş hazırlayabilmek için önemli noktalardan biri referanslardır. Sosyal ilişkilerin günümüzde olduğu kadar iş yaşamında da ne kadar önemli olduğunu göz ardı etmemeliyiz. Özellikle Türkiye'de işverenler, bilgi sahibi ve iyi eğitimli kişileri işe almak istediklerini söylüyorlar. Bu yüzden önemli noktalardan birisi özgeçmişinizde geçmişte çalıştığınız işler ile ilgili doyurucu bilgi olması gerekir. Özgeçmişinize yazdığınız geçmiş deneyiminizde ne iş yaptığınızın açık ve anlaşılır olduğundan emin olmalısınız. Geçmişte çalıştığınız iş yerinizden referanslarınızı da eklemeyi unutmayın.

6- Sosyal Sorumluluk Projeleri

Özgeçmişinizde önemli olan bir diğer detay ise kariyerinizin bir yerinde gönüllü olarak çalıştığınız projeler varsa bunlara yer vermelisiniz. Kariyer basamaklarını gönüllü olarak tırmanmış olmanız dikkat çekecektir. Hayatınızın bir zamanında gönüllü olarak bir projede çalışmış olmanız işveren tarafından sosyal olarak kendinizi geliştirdiğinizin de göstergesi olarak ele alınabilir. Bu yüzden sosyal olmanız ve bu sosyalliği özgeçmişinizde paylaşmanız önemlidir.

 

hazir ve etkili cv ornekleri
cv nasil hazirlanir
cv
doktor
ozgecmis
Yorum (1)
Fethican
arkadaslar izmirden bez parasi alan var mi
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir