Medimagazin logo

Abartılan ara öğünler kilo aldırıyor

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Toplum Beslenmesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Ersoy, insanın kan şekerinin dengede tutulması için günde en az üç öğün yemek yemesi gerektiğini ifade ediyor.
Abartılan ara öğünler kilo aldırıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Özellikle güçlü bir kahvaltı yapmadan dışarı çıkılmaması gerektiğini dile getiren Ersoy, öğlen yemeğinin geçiştirilmemesi ve akşama öğününde çok yemek yenilmemesi gerektiğini bildiriyor. Ara öğünlerde aşırı tüketime gidilmemesi gerektiği uyarısında bulunan Ersoy, ara öğünlerde meyve, sütlü tatlı, simit, kuru meyve ve leblebi gibi gıdalar öneriyor. Yatmadan 4 saat önce akşam yemeğinin yenmiş olması gerektiğini hatırlatan Ersoy, yaşam temposu yoğun yaşayanların sabah yemeyip, öğleyi geçiştirip, akşama yüklenme hatasına sık sık düştüğünü vurguluyor.

Bu durumun insanda yağ dokusunu artırdığını belirten Ersoy, şu tavsiyelerde bulunuyor: "Kuşluk ve ikindi vakitleri gibi aralara da iki temel öğün koyarak kan şekeri dengelenmeli. Bazen ara öğünlerin sayısı 8'e çıkarılabiliyor. Ayrıca ara öğünlerde aşırı tüketime gidilebiliyor. Hatta bazen bol enerjili, aşırı yağlı yiyecekler de yenilebiliyor. Böylece ara öğünler 'ara' olmaktan çıkıp ana öğüne dönüşüyor. Bu da kilosunu kontrol altında tutmaya çalışanların daha çok kilo almasına yol açabiliyor."

abartılan
ara
öğünler
kilo
aldırıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir