Medimagazin logo

GSK Türkiye’den afet bölgesinde anlamlı proje

GSK Türkiye, Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölge halkına destek sağlamak amacıyla Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile anlamlı bir iş birliğine imza attı. Adıyaman’da Toplum Gönüllüsü gençlerin ve GSK çalışanlarının desteğiyle başlayan projeyle; afetten etkilenen çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere tüm bölge halkının desteklenerek iyi olma süreçlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor
GSK Türkiye’den afet bölgesinde anlamlı proje
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

GSK Türkiye, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve Türkiye’nin 11 ilini büyük ölçüde etkileyen depremler sonrasında çalışmalar gerçekleştiren Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile bir araya gelerek depremlerden etkilenenler için harekete geçti. GSK Türkiye çalışanlarının da gönüllü katılımıyla dahil olduğu proje kapsamında, afet bölgesinde yaşayan çocuklar, gençler ve kadınlar öncelikli olmak üzere tüm bölge halkının faydalanabileceği çok yönlü bir destek merkezi kuruldu. GSK Türkiye’nin kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin güvenilir paydaşlarından biri olan TOG’un ‘’Destek Merkezleri Projesi’’, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla afet sonrası travma yönetimine ilişkin eğitimleri de kapsıyor. 

GSK Türkiye, bu önemli proje ile TOG uzmanları tarafından hazırlanan dersler, atölye ve uygulamalar aracılığıyla yılda 6 bin 500 kişiye ulaşarak, bu kişilerin normalleşme sürecine katkı sağlamayı amaçlıyor. Gerçekleşecek çalışmalar, çocuk ve gençlere yönelik matematik, Türkçe ve fen derslerine destek sağlamanın yanı sıra duygusal ifade becerilerini geliştirecek  uygulamaları da içeriyor. Programda ayrıca, lise ve üniversite çağındaki gençlere yönelik psikososyal aktivitelerle birlikte gelişim sohbetleri de yer alıyor. Diğer yandan, bölgedeki kadınların faydalanabileceği atölye çalışmaları ve bilgilendirme seansları ile de iyi olma halinin artırılması amaçlanıyor. 

Destek Merkezi'nin yer aldığı konteyner şehirde yaşayan, depremden etkilenenlerin kullanabileceği sosyalleşme ve spor alanları da bulunuyor. Bununla birlikte, merkezde tam zamanlı olarak görev alan psikolog ile, bölgede ihtiyaç duyan herkesin yararlanabileceği bir yapı oluşturularak bütüncül bir psiko-sosyal destek sağlanması amaçlanıyor. Tüm bunlarla birlikte, konteyner şehrin içinde bulunan ilkokulda öğrenim gören öğrenciler Destek Merkezi içinde yer alan park, kütüphane, konferans salonu gibi sosyal alanlardan faydalanma fırsatına sahip olmaktalar. 

Etkisi tüm Türkiye’de derinden hissedilen depremlerin ardından her yardımın çok değerli olduğunun altını çizen GSK Türkiye İletişim ve Hasta İlişkileri Lideri Selcen Çökdü, “Milletçe büyük üzüntü yaşadığımız depremler sonrası üzerimize düşenleri hayata geçirmenin sorumluluğu içerisindeyiz. Bu doğrultuda depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, depremin yarattığı tüm olumsuzlukların ivedilikle ortadan kalkmasını, ülkemizin de bir daha böylesine bir felaketi yaşamamasını temenni ediyorum. Afet bölgesindeki başta çocuklar, gençler ve kadınlar olmak üzere bu felaketten etkilenen herkese psiko-sosyal anlamda destek olmayı hedefleyen bu projeye çalışanlarımız da gönüllülük kapsamında doğrudan ve dolaylı olarak dahil oldular. Beraber uzun yıllardır birbirinden değerli projelere imza atıp milyonlarca insanın hayatına dokunduğumuz kıymetli proje ortağımız TOG’la birlikte yürüteceğimiz bu proje için oldukça heyecanlıyız.” şeklinde konuştu.

TOG Genel Müdürü Ayşe Kırımlı, doğal afetler sonrasında toplum ihtiyacının karşılanmasında en önemli rollerden birini de sivil toplum kuruluşları ve paydaşların üstlendiğini vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu:

 “20 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin farklı şehirlerinden bir araya gelen Toplum Gönüllüsü gençlerin daha iyi bir dünya hayaliyle hayata geçirdikleri projeleri destekleyerek onları güçlendiriyoruz. 6 Şubat’tan sonra binlerce Toplum Gönüllüsü gençle birlikte dayanışma ağlarını örerek depremin olumsuz etkilerini azaltmak için çalıştık. Şimdi, Destek Merkezlerimizle bu dayanışmanın sürdürülebilir olmasını ve iyileşme sürecine destek olmayı hedefliyoruz. GSK Türkiye gönüllüleri ve gençlerle birlikte bölgede gerçekleştireceğimiz psiko- sosyal destek çalışmalarıyla başta çocuklar, gençler ve kadınlar olmak üzere, tüm bölge halkını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Uzun yıllardır paydaşımız olan değerli GSK Türkiye ailesine katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” 

gsk turkiye
deprem bolgesi
toplum gonulluleri vakfi
tog
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir