Medimagazin logo

Yeni GATA 300 metre olacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) GATA'nın Ankara Etlik'teki yerleşkesine Dahili Tıp Bilimleri Hastanesi kuracak.
Kaynak: BUGÜN
Yeni GATA 300 metre olacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hemşirelik Meslek Yüksekokulu'nun yerine yapılacak binanın uzunluğu 300 metreyi bulacak. Hastane üç bodrum kat, zemin kat, asma kat ve 9 yatak katıyla birlikte toplam 14 kat inşa edilecek.   

Esnek yatak

Hastane esnek yatak planlamasıyla hazırlanacak. Savaş ve salgın hastalıklar düşünülerek tasarlanan hastane normal zamanlarda 800 yatak kapasitesine sahip olacak. Olağanüstü durumlarda bin 100 yatak kapasitesine ulaşabilecek olan hastanede iki tane 200 kişilik amfi ile 100 kişilik senato salonu, resepsiyon ve törenler için bin kişilik bir salon yer alacak.

GATA Komutanlığı gelişim projeleri içinde kampüs içi ulaşım amaçlı monoray sistemi de yapılacak. Proje hakkında bilgi veren MEÇ Mimarlık sahibi Mehmet Emin "Monoray, poliklinikler, otopark diğer alanlarda ring yaparak güvenli ve çevreci bir yaklaşımla hareket sağlayacak. Hastane içinde araç trafiği olmayacak"  dedi.

Papazın evi korunacak

Dahili Tıp Bilimleri Hastanesi karşılığında Milli Savunma Bakanlığı'na tahsisli Etlik'te konut ve iş merkezi yapımına uygun arazi TOKİ'ye devredildi. Devir öncesi arazide temeli olmayan bir kültür varlığı bulundu. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da devreye girmesiyle arazi, Vank Manastırı'nın (Papazın Evi) şartıyla TOKİ'ye devredildi. GATA'ya yapılacak hastane projesine Vank Manastırı'nın restorasyonu da eklendi.

yeni
gata
300
metre
olacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir