Medimagazin logo

Yandal sınavını kazanan hekimlerin mecburi hizmet süresi yarıya düşürüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni düzenleme ile yandal sınavını kazanan uzman hekimlerin zorunlu hizmetinin yarıya düşürüldüğünü duyurdu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Yandal sınavını kazanan hekimlerin mecburi hizmet süresi yarıya düşürüldü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Devlet hizmeti yükümlüsü uzman tabiplerin beklemeksizin Yandal Uzmanlık Sınavına girebilmeleri ve kazanmaları halinde zorunlu hizmet süresinin yarısından muaf olmalarını sağlayan değişiklik 3359 Sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununda yapıldı. Yeni düzenleme, bir diğer ifadeyle, yandal sınavını kazanan uzman hekimlerin zorunlu hizmetinin yarıya düştüğü anlamına geliyor. Değişiklik hayırlı olsun."

yandal
saglik bakani
fahrettin koca
mecburi hizmet suresi
zorunlu hizmet
Yorum (6)
Has Odabaşı
"birilerinin kafasına saksı düşmüş" olmalı..............
8
Cevapla
Ali Ulvi
hekim arkadaşlar asla emekli olmayın, ölene kadar çalışın. çünkü verilen maaş yetmediği için mecburen ek iş yapmak zorunda kalacaksınız.
20
Cevapla
Ali Çantabey
bakan beyde çocuk doktoru.. sayelerinde kimse tus sınavında çocuk hekimliği tercih etmiyor.. dahasi çocuk uzmanları yandal bile yapmak istemiyor. cildiyeci sistemik muayene yapmadan aldığı puan ile çocuk hekiminin yaptığı sistemik muayenede aldığı puan aynı. caiz mi?
36
Cevapla
erdal
100 hastanın bakıldığı yerde sistemik muayene mi?
1
Cevapla
Cerrah
@ali çantabey cildiyecileri iyice gomdunuz. onlarda sormazmi gunde 150 cocuk bakiyorsun. ne kadar sistemik muaye yapiyorsun diye :)
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir