Medimagazin logo

Yan Dal Sınavına girenler dikkat!

Kaynak: asistanhekim.org
Yan Dal Sınavına girenler dikkat!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Tercih Klavuzuna Göre:

Sağlık Bakanlığı Adına Tıp Fakültelerinde Uzmanlık Eğitimi Yapmayı tercih edenler; uzmanlık eğitimi süresi kadar Sağlık Bakanlığı’nda çalışmak zorundalar. Ayrıca istifa edenlere ek yükümlülükler getirilmiş.

663 Sayılı KHK’nın Uzmanlık eğitimi yaptırılması başlıklı 56’ncı maddesi ile aşağıdaki hüküm getirilmiştir:

“(1)Bakanlık veya bağlı kuruluşlarının kadrolarında tıpta ve diş hekimliğinde uzmanlık mevzuatına göre diğer kamu kurum ve kuruluşlarında uzmanlık eğitimi veya yan dal uzmanlık eğitimi yaptırılabilir. Bu şekilde eğitim yapmak isteyenler, döner sermaye ek ödemesi hariç her türlü malî ve sosyal hakları Bakanlık veya bağlı kuruluşları tarafından karşılanmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarda görevlendirilebilir. Bunlar, eğitimlerini tamamladıklarında görevlendirme süresi kadar Bakanlık veya bağlı kuruluşlarında hizmet yapmakla yükümlüdür. Söz konusu personelden örneği Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanmış, yüklenme senedi ile muteber imzalı müteselsil kefalet senedi alınır. Bunların hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeden görevinden ayrılması, müstafi sayılması, görevine son verilmesi veya Devlet memurluğundan çıkarılması halinde, kendileri için Bakanlıkça yapılmış olan her türlü ödemeler toplamından, varsa hizmetin tamamlanan kısmı için hesaplanan miktar indirildikten sonra bakiye miktar kendilerinden kanuni faizi ile birlikte tahsil edilir. Tahsilât, borç miktarı ve ilgilinin durumu dikkate alınarak azami beş yıla kadar taksitlendirilerek yapılır.(2) İlgililerin uzmanlık eğitiminde başarısızlığı veya kendi istekleri ile uzmanlık eğitimini bırakmaları durumunda ise, görevlendirme süresi kadar Bakanlığa hizmet yapmaları zorunludur. Belirtilen hizmet süresi kadar Bakanlığa hizmet yapmak istemeyenlere yapılmış olan her türlü masrafların tamamı birinci fıkradaki esaslara göre ödettirilir.”

yan
dal
sınavına
girenler
dikkat!
Yorum (5)
Hasan Canerler
yılın ilk müjdeli haberi geldi sağlık camiasına
0
Cevapla
Dr. Kerem
Bunlar zaten bilinen seçenlerin de farkında olduğu durumlar.Fakat asıl problem şurda kaynaklanıyor. Buna tabi varlıklı bir doktor,söz konusu tazminatı ödeyip bir gün bile zorunlu hizmet yapmaksızın görevine özelde başlayabilir mi?Buna engel bir hüküm görmüyorum aksine bunun olabileceğini söyleyen maddeler var önümüzde. Medimagazin yönetiminden bunun araştırılması talebim vardır.Umarım dikkate alınır.Saygılarımla.
0
Cevapla
ayşe yılmaz
devlet komusunda uzman doktor istemiyor mu?zaten uzmanlık dönemi için çalışırken o kişiden faydalanmıycak mı?
0
Cevapla
Uzman Hekim
Nasıl bir ülkedeyiz biz ya, şaka gibi. Zaten uçanak kaçana, yurtdışından eğitim alıp gelene bile zorla devlet memurluğu yaptırmıyor musun? Bir de şaka gibi bu çıkmış. Gerçi eskiden vardı, bilen ona göre giriyordu bu kadrolara. Bizimkisi de işte vatandaş memnuniyeti oy olsun da doktor üzerinden sağlık hizmetini göster vatandaşa. Vatandaş nerden bilecek ki o doktor zorla gittiği yerde binbir güçlükle çalışır, aldırmak istediği malzemeleri aldıramaz. Yandal hastası bile olsa ancak ölecekse, performans için uğraşmaya değmezse hastanın kendisine gönderileceğiini. Oldu olacak bakanlık bizi ölene kadar devlet memuru yapsın. Ölürsek belki kurtuluruz ellerinden...
0
Cevapla
Cemıl Bikmen
Sayın bakan sizinde yeni yılınız kutlu osun . Ben sizin öz verili çalışmalarınızı takip ediyor ve takdir ediyorum.Tıp camiasında bir çok tenkit var icraatınız ve yaptıklarınız değişikliklerde. Bu tenkitlerin sebebini yapıcı olmalarını sağlamak. haklı bulduklarınızın ;izalesi... yapılacak karşılıklı görüşmelerle işbirliği haline çevrilemesi mümkün değilmi.Ben sizin makul tenkitleri memleket sağlığına faydalı olacak fıkırleri değerlendireceğiniz kanaatindeyim.Ben Uzun seneler dışarda bulunduğum yıllar içinde , bu kadar şikayetin sıhhat bakan lığına yöneltildiğini ve buna cevaz verildiğini rüyamda görsem inanmazdım.Tabip odalarının Hastahanelerin idare mercilerinin mevcut şikayetlerin ilk mercii olması icap etmezmi mevcut problemler den mesela doktorlara yapılan saldırıları önlemek te hastahanelerin rısk faktörlerini hesaplamak tedbir almaktaki yetkileri ve bu hususta harcana selahiyet leri ne dir; yeterlimidir. Bu tedbirleri alıp almadıkları nasıl kontrol ediliyor. Sözüm hayli uzadı. son olarak ihtisasım icabı Psikiatri sahasında mevcut kanunların tatbiki ve yeterlılıği hakkında ne düşündüğünüzü ve bu hususta bir çalışmanın acilen başlatılması icap ettiği hakkında size müraacaat olup olmadığını merak ediyorum.Ben bu meselelere memleket sağlığı açısından bakıyorum .Sistemde aktif değilim Dışardan görüşüm boyle .Mümkünse Sizi tanımak beni çok memnun ederCemil Bikmen.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir