Medimagazin logo

Van'da Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimi başladı

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Hekimliği Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 'Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimi' Van'da başladı
Van'da Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimi başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

VAN (İHA) - Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile Hekimliği Daire Başkanlığı tarafından organize edilen 'Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimi' Van'da başladı.

Van Eğitim Sağlık Ocağı'nda gerçekleştirilen etkinlik, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tamer Edirne'nin koordinatörlüğünde yapıldı. Van Vali Yardımcısı Ömer Özcan, Van Sağlık İl Müdür Yardımcısı Hamit Karataş'ın yanı sıra pratisyen doktorların katıldığı programın açılış bölümünde, Yrd. Doç. Dr. Tamer Edirne tarafından aile hekimliği konusunda bilgiler verildi.

Konuşmalarını slayt sunum şeklinde yapan Yrd. Doç. Dr. Edirne, aile hekimliğinin önemine değindi. 2008 yılı içerisinde Van'ın aile hekimliği uygulamasına geçmesi için uzun zamandan beri geçiş dönemi hazırlığı içerisinde olduklarını ifade eden Yrd. Doç. Dr. Edirne, Türkiye'de 40 bin pratisyen hekimin bulunduğunu, bunların uzmanlaştırmak istediklerini kaydetti. Van'da ise bu eğitimi 400 kişinin alacağını anlatan Yrd. Doç. Dr. Edirne, "Eğitimlerin verilmesi için Trabzon'dan 2, Mersin'den 1 ve ilimizden de 2 olmak üzere 5 uzman tarafından bu konuda eğitimler verilecektir. Ağustos 2008 ayına kadar sürecek olan 'Aile Hekimliği 1. Aşama Uyum Eğitimi' ayağı tamamlanmış olacaktır. Her gruba 7 gün süreli bu eğitim verilecektir. Katılımcıların birinci basamakta aile hekimliği uygulamasının temel özelliklerini kavramaları, bu özelliklere uygun tutum geliştirmeleri, kendi öğrenme gereksinimlerini tanımlayabilmeleri, var olan bilgilerini tazelemeleri ve hekimlik uygulamalarında kullanabilecekleri yeni beceriler kazanmalarını amaçlamaktadır" dedi.

Katılımcıların performanslarının eğiticiler tarafından değerlendirileceği, ayrıca kurs öncesi ve sonrasında ön test ve son test yapılacağını da anlatan Yrd. Doç. Dr. Tamer Edirne şöyle konuştu:

"Programın tamamına katılma ve devam şartı aranacaktır. Programın değerlendirmesi her eğitim gününün sonunda katılımcılardan sözlü geribildirim alma ve kurs bitiminde katılımcılardan sözlü geribildirim ve yazılı değerlendirme alma şeklinde yapılacaktır. Ayrıca kurs sonunda eğiticiler bir değerlendirme oturumu yaparak eğitim sürecini değerlendirecek ve yazılı rapor hazırlayacaklardır. Bu değerlendirmeler programı geliştirme yönünde kullanılacak ve tüm eğiticilerle paylaşılacak. Geribildirimlerin değerlendirilmesi ve programın gözden geçirilmesi çekirdek eğitici grubu tarafından aylık değerlendirme toplantılarıyla yapılacaktır. Bu programı başarıyla tamamlayanlara geçerlilik süresi yönetmeliklerle belirlenecek olan 'Uyum Programı Katılım Sertifikası' verilecektir."
Yapılan bilgilendirme konuşmasının ardından uzmanlar tarafından ilk guruba yönelik kurs başlatıldı.

van'da
aile
hekimliği
1.
aşama
uyum
eğitimi
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir