Medimagazin logo

Uzman hekim, işçi kadrosundaki personelden 2,5 kat az nöbet ücreti alıyor!

Hekim Birliği, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, işçi kadrosunda çalışan personelin 16 saatlik nöbet ücreti karşılığı olarak 3.023 TL alırken, uzman hekimlerin sadece 1.214 TL aldığını belirterek ücret farkına dikkat çekti
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Uzman hekim, işçi kadrosundaki personelden 2,5 kat az nöbet ücreti alıyor!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hekim Birliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 16 saatlik nöbet ücreti karşılığı olarak, işçi kadrosunda çalışan personelin 3.023 TL, bir uzman hekimin ise 1.214 TL aldığını ifade etti.

İşçi kadrosunda çalışan kişilerin, uzman hekimden 2,5 kat fazla nöbet ücreti aldığını kaydeden Hekim Birliği açıklamasında şu sözleri kullandı:

"İşçi çalışma arkadaşlarımızın hak ettiğini almasını desteklerken, itirazımız hekimlerin nöbet ücretlerinin bu derece düşük olmasına ve sağlık sektöründeki ücretlendirme politikalarındaki dengesizliğedir. Yıllarca süren zorlu eğitim ve uzmanlık süreçlerinden geçen hekimler, yoğun ve stresli çalışma koşullarına rağmen, beklenen mali karşılığı alamamaktadır. Hekim Birliği olarak, tüm hekimlerin sesi olmaya ve hak ettikleri değeri almaları için mücadele etmeye kararlıyız."

uzman doktor
nobet ucreti
personel
isci
hekim birligi
Yorum (9)
İlysçkr
böyle bir trajikomik sorun varsa,derhal düzeltilmeli. acil gibi yoğun ve stresli bölümlerde çalışan hekimlerin maaşı 2 katına çıkartılmalı. bazı uzman ve pratisyen hekimler için "huzur hakkı bedeli" getirilmeli. uzman hekim maaşı ile pratisyen hekim maaşı arasındaki 1500 tl'lik fark artırılmalı.
20
Cevapla
Ömer Hayyam
bütün parayı doktora mı versinler ?
7
Cevapla
doktor
@ömer hayyam değilmi hatta doktora gerek yok
1
Cevapla
Murat Kuş
mesai dışı çalışmanın ssatlik ücreti mesainin iki katı olarak belirlenmiş durumda. buna göre uzman hekimin nöbet ücreti 4444 tl olmalı.
2
Cevapla
nevzat kulukçu
şimdi şöyle ki doktorlar olmasa hayatımız tehlikede olduğundan ülkelerin personel giderleri toplamı ikiye bölünüp yarısı doktorlara dağıtılmalı diğer yarısı da ikinci sınıf çalışanlara dağıtılmalı. neden çünkü doktorlar olmazsa zaten sağlık olmayacağından sağlık olmayınca da para pulun anlamı yok.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir