Medimagazin logo

Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji Bölümü’nün kapatılması gündemde

Doktorların göçü sürerken Bursa Uludağ Üniversitesi Onkoloji Bölümü’nde tedavi olan onlarca çocuğun çevre illere yönlendirildiği öne sürüldü. Hasta yakınları, “Çevre illerdeki hastaneleri aradığımızda yarım kalmış tedaviyi üstlenemeyeceklerini söylediler” dedi
Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji Bölümü’nün kapatılması gündemde
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dilan Ayırkan'ın Cumhuriyet'teki haberi;

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Çocuk Onkoloji Bölümü’nün hekim eksikliği nedeniyle kapatılacağı iddia ediliyor. Hekim eksikliği yaşanılan bölümde yatan onlarca çocuğun çevre illere yönlendirildiği öne sürüldü. Birçok hasta yakını mağduriyetini sosyal medyadan dile getirdi. Ersin Danacı isimli bir yurttaş, “Yüzlerce çocuk hasta var. Aileler perişan. Sesimizi duyun lütfen” şeklinde bir paylaşım yaptı.

Yeğeni hastanede tedavi gören Yusuf Çelik, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “Hastaneye gittiklerinde yönetim doktor olmadığından dolayı bölümün kapatılacağını, çevre illere gitmeleri gerektiğini söylemiş. Çevre illerdeki hastaneleri aradığımızda yarım kalmış tedaviyi üstlenemeyeceklerini söylediler. Çevre illerden gelen hastalar da vardı. Burada yüzlerce çocuk tedavi görüyor. Bu çocukların tedavileri nasıl yarıda bırakılır? Bu mağduriyet acilen giderilmeli” dedi. 

Rektörden 'futbolcu' benzetmesi: Tıp fakülteleri yetiştiriyor, özeller transfer ediyor

SAYI ARTABİLİR 

Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Tufan Kumaş, hekimlerin özlük hakları ve çalışma koşulları iyileştirilmediği için kamudan istifa ettiklerini söyledi. Kumaş, hekim eksikliği nedeniyle hastanelerde ilerleyen zamanlarda daha fazla bölümün kapatılabileceğini söyledi. Kumaş, “Hekimler kamudan uzaklaşıyor. Bu da halkın sağlığa ulaşım hakkını engelliyor. Hekimlerin özlük hakları, çalışma koşulları iyileştirilmediği için genel bir sorun yaşıyoruz. Kamuda çalışan hekimler mutsuz, bir kısmı özele geçiyor, bir kısmı yurtdışına göç ediyor. Hastalar birçok branşta sağlık hizmetine ulaşmakta zorluk çekiyor. Gerekli önlemler alınmazsa bu sorunlar artarak devam edecek” dedi. 

"10 YIL SONRA DAHA CİDDİ SORUNLAR OLACAK"

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut yıl sonuna kadar kamudan istifa eden doktorların sayısının 2 bin 500’e çıkabileceğini belirtti. Bulut, “Hekim göçü her branşta giderek artıyor. Beş ayda yaklaşık bin doktor kamudan istifa etti. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) kadroları boş kaldı. Birçok branşta 5-10 yıl sonra daha ciddi sorunlar olacak” dedi.

uludag universitesi
cocuk onkoloji
bursa
hastane
Yorum (4)
Gul
allahim o hastaneye kimseyi düşürmesin hep bi yalan hep bi yalan doktorlar hemsireler düzgünce tedavi bile etmiolar dilerim o yavrucaklarda en kısa zamanda düzgün bi hastaneye yerleştirler bu kadar ne bir pia hastane gördüm ne duydum ilgi alaka sıfır o mesleği yapmicaksan bırak vebal üstüne vebal
Cevapla
Uzm. Dr. Dursun Yavuz
artık çok geç. yangın çok büyüdü. üstelik yangına körükle gidildi. yoğunluktan yeterli zaman ayrılıp bakılamayan, doktor bulamayıp mağdur olan her bebeğin, her çocuğun, her hastanın vebali, hekimlerin haklı taleplerini görmezden gelen, ihmal eden, doktorları hor görenlerin boynunadır. amin.
17
Cevapla
Akademisyen
çok vahim çok yazık ama maalesef bu ve daha kötü haberler almaya devam edecez. doktorluğun yüceltilmeye ihtiyacı yoktur, doktorluk kutsal bir meslektir zaten ne kadar değersizleştirmeye çalışsanıza. ama işte değer görmediği yerden de göçer yerinde durmaz. bu mesleğin maalesef bu ülkede ahı var.
11
Cevapla
Ekrem BİR
ni̇ye kapatıyorsunuz 1 başheki̇m 10 başheki̇m yardımcısı 1 müdür 10 müdür yardımcısı atayın çok iyi çalışır
22
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir