Medimagazin logo

TTB'den KCK tutuklamalarına tepki

Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü KCK soruşturması kapsamında, aralarında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu 50'yi aşkın kişi gözaltına alındı.
TTB'den KCK tutuklamalarına tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Türk Tabipleri Birliğinin bu gözaltılara karşı yaptığı açıklama:

 

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’nun (KESK) Başkan ve çok sayıda yönetici/üyesi 25 Haziran 2012 günü gözaltına alındı.

KESK’e yönelik sabaha karşı başlatılan “toplama” faaliyetini duyunca aklımızdan geçmedi bile “Neden?” sorusu.

Çünkü farkındaydık ve biliyorduk: İktidar yanlışa dur diyen, halktan, emekten/emekçiden, kindar değil yüreği barış, kardeşlik ve sevgiyle atan bir nesilden yana olan bir sendikaya tahammül edemezdi.

“yana” olmakla kalmayıp bunun için samimiyetle çabalayan, aklını, gücünü enerjisini bu amaçla harcayanlarla birleştirip iyinin/güzelin çoğalması için koşuşturan üyeleriyle dosta güven, sermayeye, onun iktidarlarına endişe veren bir sendikaya “vizyonda” yer yoktu.

Hele Suriye “macerasına” girerken herkesin görüp de söylemediğini söyleyecek, Kürt sorunundan Ortadoğu’ya savaş değil barış diyen ve diyecek yürekte bir sendika hiç olmazdı.

Gazetedeki köşe yazısında Bekir Coşkun’un “4+4+4” yasası sürecinde yürüttükleri mücadele için yazdığı gibi “sadece yiğit KESK emekçileri oradaydı, alnı öpülesi...”

İşte KESK Başkanı, KESK’liler içeride şimdi.

İçerde-dışarda yalnız olmadıklarını gösterme zamanıdır.

Türk Tabipleri Birliği
Merkez Konseyi

ttb'den
kck
tutuklamalarına
tepki
Yorum (5)
zalim sevmez zkral
TTB ve arkadaşları: Arkadaşını söyle senin kim olduğunu söyleyeyim.(Ata Sözü) Bu TTB 28 şubat 1997 zulmünde zerre sesi çıkmayan bir örgüttür.KCK ye sıra gelince nasıl sesi çıkıyor.Bazı saf tipler bu örgütü tanımıyor ama işte hırsızın kendini ele vermesi gibi bunlarda dostları ile sıkı fıkı olarak kendilerini ele vermişler.
0
Cevapla
Mehmet Mavi
28 Şubat'a karşı KESK de TTB'de sesini çıkardı karşı çıktı.28 Şubat'ta sessiz kalanlar bugün başka zulümlere alkış tutuyor ve bir de bununla övünüyor. 28 Şubat'ta TTB yanlış yapmış ılsa bile, sen bugün yanlış yapma, zulme karşı çık!
0
Cevapla
dr.m.f
izmir il sağlık müdürlüğünün doktorlara gereksiz,haksız, adil olmayan bir şekilde uyguladığı aylarca geçici görevlendirmelerine karşı bir araştırma,sağlık müdürüyle bir görüşme yapmadınız.hiç yanımızda olmadınız ey TTB.ya adınızı değiştirin türk tabipler birliği olmasın ya da sizi gerçekten ilgilendiren tabipler ile ilgili konularla uğraşın.size ne sendika yöneticilerinin hakkını korumaktan.siz önce izmir de geçici görev zulmü altında inleyen doktorlarınızın hakkını savunun.
0
Cevapla
kim mağdur ?
28 şubatta kime ne zulüm uygulanmış, somut olarak yazar mısınız ?
0
Cevapla
nurettin kavcı
TTB hekim hakları dışında her şeyle uğraşa uğraşa hekimler bu durumda.hırsızın hiç mi suçu yok durumu yani.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir