Medimagazin logo

TTB Başkanı Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı!

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında, PKK/YPG'nin sözde yayın organına açıklama yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı
Kaynak: AA - DHA
TTB Başkanı Fincancı hakkında soruşturma başlatıldı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre soruşturma, "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçlarından açıldı.

Ne olmuştu?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, sosyal medyada terör örgütü PKK'nın sözde medya kuruluşunda katıldığı canlı yayında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütüne yönelik operasyonunda kimyasal silah kullandığı öne sürmüştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütüne yönelik operasyonunda kimyasal silah kullandığını iddia eden Fincancı,  canlı yayında şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Daha önce de incelemiştim. Belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik gazlardan, kimyasal gazlardan, zehirli gazlardan biri kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar kullanılması yasak ise de ne yazık ki bu yasaklanmış silahların çatışmalarda kullanıldığını da görüyoruz."

Fincancı’nın sözlerine yönelik açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, iddiaların iftira olduğunu söylemişti.

Konya Tabip Odası'ndan tepki

Konya Tabip Odası, Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın, terör örgütü PKK’ya yakın yayın organında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullanmakla itham ettiği açıklamalarına tepki gösterdi.

Konya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Bahadır Öztürk,  27 şehrin tabip odası olarak Fincancı'yı istifaya davet ettiklerini belirtti.  

Öztürk, “Biz vatanını, bayrağını ve milletini seven hekimler olarak artık TTB’nin, hekimlerin ve halkın sağlığını ilgilendiren, acil çözüm bekleyen konularda açıklamalar yapmasını, esas görevlerini yapıp toplumu ve siyaseti etkileyebilecek mecralarda bu itibarla hareket etmesini istiyoruz. TTB Başkanı'nın 'kimyasal silah kullanılmış' gibi alçakça bir ifadeyi Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hakkında kullanmasını en sert şekilde kınıyor ve kendisini en acil şekilde istifaya davet ederken, bizi temsil etmediğini dile getiriyoruz.” dedi.

Kahramanmaraş Tabip Odası da TTB Başkanı Fincancı'yı istifaya çağırdı

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Tiyekli, yazılı bir açıklama yaparak, Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın Türk ordusunun terör örgütü PKK ile mücadelede kimyasal silah kullandığı yönündeki açıklamalarını şiddetle kınadığını söyledi.

Fincancı'yı istifaya davet eden Tiyekli, şu sözleri kullandı.

"Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın verdiği, 'Talihsiz' kelimesiyle tarif edilemeyecek beyanı şiddetle kınıyoruz. Milletimizin canına açıkça kasteden terör örgütlerinin ağzıyla, şanlı Türk ordumuzu hedef alan, küçük düşürücü müfteri açıklamalarını kesinlikle kabul etmiyoruz. Kişisel ihtiraslarıyla verdiği beyanın kişiyi bağladığını ve bu ifadelerin hiçbir zaman onurlu Türk hekimlerini temsil etmediğini belirtmek istiyoruz. 

Açıklamalarıyla meslek örgütümüzü itibarsızlaştırmasını ve işgal ettiği makamı her açıklamasında şahsi fikirleri için kullanmasını kabul etmiyoruz. Bu açıklamaların Türk Tabipleri Birliği gibi Türkiye Cumhuriyeti'n temellerini oluşturan bir kurumu temsil eden kişi tarafından yapılmasını reddediyor, kendisini istifaya davet ediyoruz. 

Türkiye'nin hekimleri her daim devletinin ve milletinin yanında olacaktır. Konuyla ilgili Türk Adaleti karşısında hesap vermesi için başta suç duyurusu olmak üzere gerekli hukuki girişimleri en kısa sürede başlatacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Sağlık-Sen: TTB terör dili kullandığı sürece sağlık çalışanlarından destek göremeyecek

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, yaptığı yazılı açıklamada, “Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) ‘kimyasal silah’ yalanı, ‘sahibinin sesine’ en güncel örnektir.  Ve maalesef TTB bunu hep yapıyor. TTB, yüzbinlerce sağlık emekçisinin sorunlarına çözüm aramak yerine, terörün ve terör baronlarının sesi olmayı tercih etmektedir.

 Millet, vatan, bayrak sevdalısı sağlık çalışanlarının, dün olduğu gibi yarın da bu kirli sese karşı duracağından kimsenin şüphesi olmasın. Biz sağlık çalışanlarının durduğu yer milletimizin, ülkemizin ve bayrağımızın yanıdır. TTB’nin sesi gibi durduğu yer de bellidir. 

Tüm bu nedenlerle, TTB gece gündüz emek veren sağlık çalışanlarını asla temsil etmemektedir. Terörün ve terör örgütlerinin dil ve argümanlarını kullandığı ve terörle arasına mesafe koymadığı sürece de fedakâr sağlık çalışanlarından hiçbir zaman destek göremeyecektir” ifadelerini kullandı.

Denizli Tabip Odası: TTB, Türk hekimlerini temsil edememektedir

Denizli Tabip Odasından yapılan yazılı açıklamada, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın yaptığı açıklamanın Türkiye’yi yaralamaya dönük sonuçlar yaratacağını ifade edilerek, şunlara yer verildi:

"Spekülasyona açık, gayri nizami güçlerin karıştığı uluslararası mücadelede, ülkemizi yaralamaya dönük sonuçlar yaratacak, herhangi delili olmayan bir konuda, kendi fikirlerini Türk Tabipler Birliği’nin temsilcisi sıfatıyla kamuoyuna açıklaması kabul edilemez. 

Türk Tabipler Birliği, Türkiye halkının sağlığını korumak, geliştirmek ve herkesin kolay ulaşabileceği kaliteli ve uygun maliyetli sağlık hizmeti için çalışmak. Meslek ahlakını en iyi şekilde korumak. Tıp eğitiminin her alanında söz söylemek. Hekimlik mesleğinin çıkarını her platformda dile getirmek. Mesleğin, üyelerinin maddi, manevi haklarını korumak için kurulmuştur. 

Meslek kuruluşumuzun misyonunun ötesinde, kendi siyasi görüşlerini Türk Tabipler Birliği’nin görüşleriymiş gibi kamuoyuna sunmaktadır. Türk hekimlerini temsil edememektedir. Meslek kuruluşumuza verdiği zararlar ancak derhal istifa etmesi ile son bulacaktır."

Terör örgütü üyesinin programına katılan TTB Başkanına suç duyurusu


 

ttb
sebnem korur fincanci
turk tabipler birligi
sorusturma
Yorum (36)
Yaşar Bülent
bu açıklamayı ttb adına yaptıysa, isminin altında ttb başkanı yazıyorsa eleştiriler doğru , ancak bu olay ve açıklama eski olabilir,üstelik tsk'nın adı bile geçmeden olay araştırılsın diyen bir adli tıp uzmanının açıklamasını fırsat bilip ttb'ye karşı kullanmak doğru değil .
6
Cevapla
Yaşar Bülent
bu olay ve açıklama eski , sanki yeni olmuş gibi muhalif oda ve hükümete yakın sendika ve yayın organlarında gündeme getirildi.ttb'nin başka eylemlerde fazla ses çıkarmayan muhalifleri bunu fırsat bilip toplu olarak hareket ediyorlar,gündem değiştirmek isteyenlerde fırsat kaçırmıyor.
4
Cevapla
Yorumcu
@yaşar bülent eski veya yeni ne farkeder. bu açıklamalar doğru mu. kesin kanıtlar neler. hangi vakalar üzerinden buna ulaştı. yoksa pkk nin sözcüsü veya yandaşı olur.
3
Cevapla
gerçek
açıklama eski veya yeni, sonuçta bu tür söylemleri olan biri zaten başkan olmamalıydı. ama beyaz yakalılar seçimlerde evde oturmayı tercih ettiği için bu kişiye yandaş düşüncedekiler tarafından seçildi. sonuçta hakkında daha önce soruşturma açılmalıydı zaten.
7
Cevapla
Erdoğan akpar
kahraman mehmetçiğim terörle mücadele ederken, şehit olur, bir milletimizin başı sağolsun demezler! kalkıp terör örgütü kanalına konuşurlar!!! ttb başkanının profesörlüğü iptal edilip, vatana ihanetten yargılanıp hemen tutuklanmalıdır.
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir