Medimagazin logo

Teşhis atlamaya 1 milyon tazminat

Kaynak: SABAH
Teşhis atlamaya 1 milyon tazminat
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İzmir Barosu avukatlarından Mehmet İsen, 2006'da İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde apandisit ameliyatı geçirdiği sırada kendisine kanser teşhisi koyulabilecekken koyulmadığı gerekçesiyle Sağlık Bakanlığı aleyhine 1 milyon 200 bin liralık tazminat davası açtı.

 

Evli ve iki çocuk babası İsen, dava neticelenmeden 2011'de vefat etti. İzmir 2. İdare Mahkemesi'ndeki dava sonucunda Sağlık Bakanlığı, faiziyle birlikte 1 milyon 231 bin 262 TL ödemeye mahkûm edildi. Av. Mehmet İsen, doktorların söz konusu ameliyatın ardından gelen patoloji raporunu gözden kaçırdıkları ve ameliyat ettikleri bölümdeki tümörü farkedemedikleri iddiasıyla Sağlık Bakanlığı aleyhine 1 milyon TL maddi ve 200 bin TL manevi tazminat davası açtı. Hastalık yüzünden İsen, Kasım 2011 tarihinde başlattığı hukuk mücadelesinin sonucunu göremeden, hastanede hayatını kaybetti. Dava ise sonuçlandı.

'ERKEN TEŞHİS ENGELLENDİ'
Kararda, "Mehmet İsen'in apandisit ameliyatı sonrasında alınan parçaya ilişkin patoloji raporunda 'müsinöz kistadenom' tanısının bildirilmemesinin hastalığın erken teşhisini engellediği anlaşıldığından, davacının oluşan zararında idarenin ağır hizmet kusurunun bulunduğu sonucuna ulaşılmış" denildi.

teşhis
atlamaya
1
milyon
tazminat
Yorum (11)
dr
Yollardan veya karayollarının hizmet kusurundan hergün ölen insanların devlete veya bu kurumları mehkemeye vermek hiçmi akıllarına gelmiyor SADECE KUSURLU OLANLAR HEKİMLERMİ ACABA!!!!
0
Cevapla
DR
yaşasa allah yaşattı öldü doktor öldürdü bu günleri çooook arayacaksınız!!!!!! ama bulamayacaksınız!!!
0
Cevapla
Alperen
Savcı yanlış iddianameden, Hakim yanlış kararlarından dolayı hiç bir ceza almazken, dahası onların yanlışları AHİM den dönüp de tazminatlar devlet bütçesinden, yani bizim cebimizden ödenirken, bu bir milyon lira Allah'tan reva mıdır? Yanlış, eksik, defolu kanun yapanların cezaları ne olacak?
0
Cevapla
doktor
İAEAH de diken üzerinde;bukadar iş yoğunluğu olan bir hastanede bu kadar az defekt çıkması yinede bir başarı sayılır.Sadece aciline günde ortalama 1000 hasta giren bir hastanede yoğun tempodan çalışan hekim arkadaşlarımı taktire değer görüyorum.Birde olayın şu boyutu var;maalesef hekimler amerikada veya avrupadaki gibi kazanamıyor ama nedense tazminatlar oralardaki gibi.Mahkemede kazanılan tazminatın boyutu Türkiyede insana verilen değerle alakası yok,tersine şartların tutarsızlığını gösteriyor.Allah razı olsun zorunlu sağlık sigortamız var :)
0
Cevapla
Bedrettin alyamaç
Sayın cerrahlar!ameliyat yapmayın!yapmayın!yapmayın! şayet yapıyorsanız vücuttan ne çıkarıyorsanız!gaita dahil!patolojiye gönderin ve sonucu mutlaka okuyun!bu tazminat belkide türkiyede en büyük rekor tazminat ya bakanlık hekimden rücu ederse gelde işin içinden çık!çık çıkabilirsen......
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir