Medimagazin logo

Sözleşmeli Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi başvuruları başladı

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sözleşmeli Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi için başvuruların bugün başladığını duyurdu
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sözleşmeli Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi başvuruları başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli aile hekimliği uzmanlık eğitimi başvurularının başladığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan duyuruda başvuru şartları olarak şunlara yer verildi:

Sözleşmeli aile hekimliği uzmanlık eğitimine başvurabilmek için, - 5258 Sayılı Aile Hekimliği Kanunu hükümlerine göre, sözleşmeli olarak aile hekimliği yapıyor olmak, - 2022 yılı 1. Dönem Tıpta Uzmanlık Eğitimine Giriş Sınavından (TUS) “A puanı” hesaplanmış ve bu puan türünden en az 40 puan almış olmak gerekmektedir.

Başvuruların bugün başladığının ifade edildiği duyuruda ayrıca şunlar kaydedildi:  

"Sözleşmeli Aile Hekimlerine Verilecek Aile Hekimliği Uzmanlık Eğitimi 2022 1. Dönem Başvuru ve Yerleştirme İşlemleri Usul ve Esasları Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü web sitesinde yayımlanmıştır. 

Başvurular 20 Haziran 2022 - 23 Haziran 2022 (Saat 18:00'e kadar) tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden alınacaktır."

Duyuru için tıklayınız.

saglik bakanligi
aile hekimligi uzmanlik egitimi
sozlesmeli aile hekimligi
Yorum (5)
uzman hekim
dünya tıp tarihinde benzeri görülmemiş ve başka ülkelerde görülme ihtimali çok düşük olan bu buluş ve uygulama necip türk halkına ve türk tıbbına hayırlı uğurlu olsun gariiii...
7
Cevapla
Hekim Sendikaları-TTB'ye Soru-Öneri
hakimler ve savcılar emekli olup avukatlık yaptıklarında askeri hekimler emekli olup çalıştıklarında milletvekilleri emekli olup eski işlerine döndüklerinde bu kesinti yapılmıyorsa çalışan emekli hekime de yapılmamalı. bu durumu hekim sendikaları veya ttb mahkemeye verdiler mi? veya düşünüyorlar mı?
12
Cevapla
mert
aile hekimliği için uzmanlık eğitimi saçma ve gereksiz. sırf adının önüne unvan gelmesi için yapılmış bir uygulama.
2
Cevapla
Abdullah durgun n
calisan emekliden kesinti yapilmasi haksiz uygulama anyssanin esitlik ilkesine aykiri
Cevapla
C. K
@mert eğitimin ziyanı olmaz. bildiğim kadarı ile 4 ana branşta 6 ay asistanlık..
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir