Medimagazin logo

Son neşteri kendine attı

Erzurum'da feci olay... Palandöken Devlet Hastanesi'nde görevli pratisyen doktor Ömer Faruk Çiltaş (35), şahdamarını keserek canına kıydı
Kaynak: AKŞAM
Son neşteri kendine attı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Doktor intiharları bitmek bilmiyor... Olay, dün merkez Palandöken İlçesi'ndeki Şahika Apartmanı'nın 4'üncü katında sabaha doğru meydana geldi. Eşinden boşanan bir çocuk annesi halasının kızı Yıldız Tatlıdede'nin evine giden ve bekar olan Dr. Ömer Faruk Çiltaş, burada ameliyatlarda kullanılan neşterle boynunu kesti.


SORUŞTURMA BAŞLADI
Doktorun kanlar içinde kaldığını gören Tatlıdede, 112 Acil Servisi arayarak yardım istedi. Gelen sağlık ekibi Çilbaş'ın öldüğünü tespit ederek durumu polise bildirdi. Gelen savcının talimatıyla Dr. Çiltaş'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayı duyan babası Ahmet Çiltaş, yakınları ve meslektaşları hastaneye akın etti.
ÇİLTAŞ'ın ölüm haberi üzerine şok yaşayan ve yıkılan yakınları gözyaşı döktü. Genç doktorun ölümüyle ilgili soruşturma sürüyor.

Erzurum'da 4'üncü Dr. intiharı
ERZURUM'da daha önce de 3 doktor intiharı yaşanmıştı. 6 Şubat 2010'da meydana gelen ilk olayda BEAH'ta anestezi uzmanı olarak görev yapan Dr. Buket Tasmacıoğlu, nöbet sonrası odasında ölü olarak bulunmuştu. İkinci ölüm olayı ise 20 Nisan 2011 günü BEAH'ın Göğüs Kalp Damar Cerrahi Servisinde meydana geldi. Dr. Muhammet Fındık, gece nöbetteyken odasında  canına kıymıştı. BEAH'ta son ölüm olayı da 22 Nisan 2011'de yaşandı. Acil Tıp Uzmanı Dr. Fatih Bilge de odasında ölü bulunmuştu.

son
neşteri
kendine
attı
Yorum (16)
Dr.Cevdett
Neden Erzurum'da bu tip olaylar daha çok oluyor acaba? Erzurum'un genel sekreteri açıklama yapar herhalde.İnsanların üzerine yaradanın bile 'kaldıramayacağı yükü yüklememe vaadi varken' benim idarecilerim benim vatandaşımın memnuniyetinin artması adına Bremen mızıkacılarındaki en alttaki eşek misali, olanca yükü biz hekimlerin sırtına yükledikçe bu tip olaylar daha da artacaktır.Her cıvatanın bir sıyırma noktası, her insanında bir dayanma gücü vardır.Hastayı üzerinden kazanç elde edilen bir meta, doktoruda halkını memnun etmek üzere görevlendirilen sıradan bir memur olarak gören zihniyet sahibi idareciler bu vebalin altında ezilmeye mahkum olacaklardır.
0
Cevapla
Gül
Allah belanızı verecekte bizim ömrümüz yetermi bilmem... Basımıza gelen en ufak olayları dahi sikayet unsuru yapmalıyız ama bakanlığa değil başka mercilere çünkü bakanlığı bakanlığa sikayet etmiş oluyoruz dolaylı yoldan.. Ve sonuc ört bas
0
Cevapla
veli tatlıdil
Bu intiharların başsorumlusu halkı doktora düşman eden sağlık politikacılarıdır.
0
Cevapla
aykut
Gencecik insanlar gidiyor. Ama birisi hala oy korkusuyla vatandaşı pofpoflamak derdinde.
0
Cevapla
mehmet
Allah rahmet eylesin.Bu olayıda BİMERe şikayet ettim."Doktor intihar ettiğinden dolayı hastalar mağdur! oldu" diye.bakalım BİMER e ne cevap verecek bekleyip göreceğiz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir