Medimagazin logo

Sinop'ta feci kaza: Geçici göreve giden 2 doktor yanan araçta hayatını kaybetti

Sinop'ta otomobil ile sağlık personelinin bulunduğu aracın çarpışması sonucu 2'si doktor 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaynak: AA
Sinop'ta feci kaza: Geçici göreve giden 2 doktor yanan araçta hayatını kaybetti
Dr. Mehmet Turan Yazlak - Dr. Sena Sakin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sinop'ta, otomobille sağlık personelinin olduğu hafif ticari aracın çarpışması sonucu 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

E.Ç. idaresindeki 26 GR 435 plakalı hafif ticari araç, Sinop-Boyabat kara yolunun 15. kilometresinde Selahattin Bulut'un kullandığı 34 FA 3602 otomobille çarpıştı.

Çarpışmanın ardından hafif ticari araçta yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Araçtaki yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kazada, hafif ticari aracın sürücüsü E.Ç'nin yanı sıra aynı araçta bulunan Gerze Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar Sena Sakin ve Mehmet Turan Yazlar ile otomobilde bulunan R.T. olay yerinde hayatını kaybetti.

Yaralanan Erfelek Devlet Hastanesi'nde görevli doktor Beyza Nur Çetin ile otomobilin sürücüsü ise sağlık ekiplerince Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Vali Mustafa Özarslan, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ferhat Kuran da kaza yerinde incelemede bulundu.

 

"Yaralı hekim arkadaşımız ameliyata alındı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kazaya ilişkin açıklama yaptı.

Koca açıklamasında, "Sinop’un Boyabat ilçesinde hekimlerimizi taşıyan hastane hizmet aracıyla başka bir aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada iki hekim arkadaşımız ve hizmet aracı şoförümüz, karşıdan gelen araçta bulunan bir vatandaşımız hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı. Yaralılardan biri hizmet aracında bulunan bir hekim arkadaşımız, biri ise diğer araçtan vatandaşımızdır. 

Yaralı hekim arkadaşımız Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde ameliyata alındı, diğer araçtaki vatandaşımızsa yoğun bakımda takip ediliyor. İki hekim arkadaşımıza ve diğer araçta bulunan vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyor ve acil şifalar diliyorum. Camiamızın başı sağ olsun." dedi.

 

TTB'den açıklama

Türk Tabipleri Birliği kazanın ardından yayımladığı mesajda "Geçici görevlendirme ile Sinop'un Boyabat ilçesine doğru hareket halinde olan meslektaşlarımızın trafik kazası geçirdiği, iki meslektaşımızın ve araç şoförünün yaşamını yitirdiği, bir meslektaşımızın ise yaralı olduğu bilgisini üzüntüyle öğrendik. Yaşamını yitirenlerin ailelerine, yakınlarına ve sağlık camiasına başsağlığı ve sabır; yaralı meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz. 

Sağlık Bakanlığı tarafından çeşitli gerekçelerle yoğunlaştırılan geçici görevlendirme uygulamasının kamu yararına ve hizmet amacına uygun olması gerektiğini, geçici görevlendirme sırasında ulaşım da dahil pek çok bileşeni kapsayan güvenli-güvenceli çalışma hakkının kamu otoritesinin sorumluluğunda olduğunu bir kez daha hatırlatıyoruz." ifadelerini kullandı.

sinop
doktor
kaza
boyabat
Yorum (13)
se
4 can , gencecik meslektaşlarımız hayatını kaybetti, sorumlu kim olacak? çakarlı araçlarla güvenlikli arabalarla konfor içinde devletin aracını kullananları düşünün bir de güvenliği 2 yıldız bir ticari araçla geçici göreve giden pırlanta gibi meslektaşlarımızın ve şoförünün ölümünü!
55
Cevapla
dr ceyar
geçici görevler çıkınca arabayla gitseniz verilen yolluk yakıtınızı,kalacak otel veya misafirhane parasını bile karşılamıyor..hastaneden yemezseniz lokantada yiyip zaten külli zarardasınız...anlayacağınız vatan sağolsun demeye devam........allah rahmet eylesin.....
62
Cevapla
Bekir ince
hükümütin acizliği hastahane yaptım demekle olmuyor geçici değil sürekli hekim atayacaksın gencecik evlatlarımızı sizin iş bilmez yanlış bilgisiz politikalarınız yüzünden toprağa veriyoruz sağlık bakanı fahreddin koca derhal istifa etmelidir
56
Cevapla
şükrü boşti
allah rahmet eylesin.bu durumun sağlık bakanıyla ilgisi ne? görev dışında arabayla bir yere gitmiyor mu bu kişiler?hepimiz arabaya biniyoruz işe gidip gelirken.
6
Cevapla
Funda sahin
@şükrü boşti geçiçi görev için gidiyorlarmış.yazi da öyle diyor
19
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir