Medimagazin logo

SGK'dan 'tüp bebek sigortadan çıkarılsın' önerisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "üç çocuk" uygulamasına Sosyal Güvenlik Kurumu darbesi. SGK, tüp bebek uygulamalarının çalışanların sağlık sigortası kapsamından çıkarılmasını önerdi.
Kaynak: HÜRRİYET
SGK'dan 'tüp bebek sigortadan çıkarılsın' önerisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Edinilen bilgiye göre, SGK'nın "tüp bebek sigortadan çıkarılsın, tüp bebek yapmak isteyenler kendi ödesin" önerisi, ekonomik koordinasyon kurulu toplantısında gündeme geldi.

Halen Türkiye'de, iki tüp bebek uygulaması, bu konudaki ilaç tedavilerinin yüzde 80'i sağlık sigortasından karşılanıyor. Ancak yeşil kartlıların tüp bebek harcamalarını devlet karşılamıyor.

Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğu, tüp bebek uygulamalarının sağlık sigortası kapsamında karşılanmasına izin veriyor. Sadece İtalya ve İsviçre'de tüp bebek uygulaması sigorta kapsamında değil.

Almanya'da 40 yaşına kadar olan vakalarda, Fransa'da ise tüm uygulamalar karşılanıyor. Ancak Fransa'da özel merkezlerde yapılan tüp bebek uygulamalarının, devlet hastanesiyle ücret farkı oluşması halinde, sadece farkı uygulamayı yaptıran hasta tarafından ödeniyor.

SGK: ORTODONTİ DE SİGORTA KAPSAMINDAN ÇIKARILSIN

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bir başka önerisi ise, diş hekimliği alanında ortodonti uygulamalarının sigorta kapsamından çıkarılması oldu. SGK ayrıca, tedavi sırasında halen uygulanmakta olan bazı testlerin ve bazı fizik tedavi uygulamalarının da sigorta kapsamından çıkarılmasını, bunları yaptıranların ödemeleri kendilerinin yapmasını önerdi. Konu, halen başta sağlık bakanlığı olmak üzere, ilgili tüm bakanlıklar tarafından araştırılıyor.

tüp bebek
ekonomik koordinasyon kurulu
sgk
teminat paketi
Yorum (7)
dr melo
çıkarılsın..tüp bebek merkezlerinde fahiş fiyatlar istensin ki doktorluğun değeri anlaşılsın.hasta aleyhine olan her türlü uygulamayı destekliyorum.
0
Cevapla
dr melo
konuşma terapisi de sigorta kapsamında değil.konuşma terapisi nasıl değilse tüp bebekte olmasın.ayrıca ağrı kesiciler ,kas gevşeticiler bazı kremler ücretle satın alınsın.bedeli ödenen ilaçlar azaltılsın.ben ilaçları cebimden alırken halkta alsın
0
Cevapla
baran ince
tabbi çıkarılmalıı.ha ilaçlar asıl parayı tutuyor.konvansıyonel tedavi ve aşılamada ilaçlar ödenebilir,amma tüp bebek tedavisi ödenmemmellii.çünkü paran yoksa çocuk yapmaa,yapsan ne vereceksin kii.hatta birçok ilaçlar kapsamdan çıkarılsın ki.hastaneye zırt pırt gidip ilaç yazdırılıp yapılan israf önlensinn.
0
Cevapla
SD
ABD veya çoğu Avrupa ülkelerindeki gibi olsun. Sağlık fiyatları el ayak altına düşünce , sağlıkçılarda doktorlarda el ayak altına düşüyor, sövülüyor, dövülüyor, öldürülüyor. Zaten bu fiyat politikası sürdürülebilir değil, Özel hastanelere 9-10 katrilyon kadar ödemek, hastane sahiplerini zengin ederek zincir hastaneler açtırmakia bütçede daha çoook açıklar olur. Vatandaşın cebinden doktorun elini çekip, hastane sahiplerinin elini sokarsan bütçede yırtılır. özel hastanelere verdiğin 10 katrilyonu 4-5 katrilyona indir, aradaki farkı da özel hastaneye gitmek isteyen vatandaşımız ödesin de. Onun tercihidir de. Bu gidişle benzinin litresi rahat 5 lira olur.
0
Cevapla
hasan efe
oy toplamak için halka herşeyi peşkeş çektiniz. şimdi ise halkın burnundan fitil fitil getirmenin planlarını yapıyorsunuz. yandaşlarınızı zengin etmek, sağlık çalışanlarını onlara köle yapmak için ellerinizden geleni ardınıza koymadınız. özel ve kamuya ait tüm sağlık kuruluşlarının SGK'ı hortumlamasına aracılık ettiniz. şimdi ise altınızda açılan kara deliği kapatmanın telaşına düştünüz.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir