Medimagazin logo

Şeker hastaları kan yerine gözyaşı kullanacak

Bilim adamlarının üzerinde çalıştığı bir test sayesinde diyabet hastaları gün içinde parmaktan yapmak zorunda kaldıkları şeker ölçümünde kan, yerine göz yaşlarını kullanabilecek.
Kaynak: ntvmsnbc
Şeker hastaları kan yerine gözyaşı kullanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

İSTANBUL - Şeker hastaları hemen her gün parmaktan kan vererek, ölçüm aletleriyle evde şeker düzeylerini ölçmek zorunda.

Michigan Üniversitesi'nden bilim adamlarının bulduğu bir sensörle glukoz düzeyi artık kan yerine gözyaşı kullanılarak ölçülebilecek. Doktorlar parmaktan yapılan kan testi yerine kullanılabilecek, daha basit bir test için inanılmaz bir talep olduğunu belirtiyor.

Sıkça kullanılan bu testler insülin üretemeyen ve dolayısıyla kan şekeri düzeyini devamlı kontrol etmesi gereken tip 1 diyabet hastaları için geçerli. Hastalar bu şeker düzeylerine göre insülin iğnelerini yapıp yapmamaya karar veriyor.

Eğer kan şekeri çok fazla düşerse hastalar komaya girebilir ve eğer tedavi edilmezse ölüme kadar götürebilir.

şeker
hastaları
kan
yerine
gözyaşı
kullanacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir