Medimagazin logo

Sağlık NET 2 Niğde'de başarı ile uygulanıyor

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan Sağlık NET 2 Niğde'de de başarı ile uygulanıyor.
 Sağlık NET 2 Niğde'de başarı ile uygulanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

NİĞDE-İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk yaptığı açıklamada, Sağlık Net 2 uygulamasının 1 Ağustos 2012 tarihi itibari ile Niğde'de de başarıyla uygulandığını ifade etti.

Ulusal çapta uygulama sahası bulacak tüm vatandaşları kapsayan, her bireyin kendi bilgilerine erişebildiği, bireyin doğumundan önce başlayıp tüm yaşamı boyunca devam eden, sağlığıyla ilgili verilerin elektronik ortamda kayıt edildiği ve aktarıldığı bir sistem olduğunun altını çizen Dr. Öztürk, şunları kaydetti:

"Muayene bilgileri, doğum, ölüm, bebek ve çocuk izlem aşıları, kadın sağlığı, bulaşıcı hastalıklar, kronik hastalıklar gibi birçok veriyi içeriğinde barındıran genişleyen bilgi ve iletişim platformudur. Sağlık NET 2 ile birlikte bireyler sağlık kuruluşlarına başvurduklarında daha önce kendisiyle ilgili sağlık kayıtları doktorları tarafından görülebilecektir. Böylece gereksiz yere yapılacak tahlil ve tetkiklerin önüne geçilerek, tanı ve tedavi süreci kısalacak."

Ayrıca, sistemin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların T.C kimlik numaraları ve erişim parolaları ile internete bağlı bir bilgisayardan kendileriyle ilgili sağlık kuruluşlarında yer alan sağlık kayıtlarına da rahatlıkla ulaşabilecekleri belirtildi.
 

sağlık net 2
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir