Medimagazin logo

Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne yeni isim

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne Doç. Dr. Mustafa Mahir Ülgü atandı.
Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne yeni isim
Doç. Dr. Mustafa Mahir Ülgü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü görevine Doç. Dr. Mustafa Mahir Ülgü getirildi.

Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, "Genel Müdür Yardımcımız Sayın Dr. Özgür Sezer’den Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü görevini devralan Sayın Doç. Dr. Mustafa Mahir Ülgü’ye görevinde başarılar dileriz." ifadelerine yer verildi.

Doç. Dr. Mustafa Mahir Ülgü kimdir?

1992 yılında Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuş ve Siirt İli Şirvan İlçesinde sağlık ocağı tabibi olarak görevine başlamıştır. Mecburi hizmetinin ardından Eskişehir, Yunus Emre Köyü Sağlık Ocağı Tabipliğine atanmış, 1995 yılında Adıyaman Baraj Jandarma Komando Bölük Komutanlığında vatani görevini tamamlayarak Yunus Emre Köyüne dönmüştür. 1997’de başladığı Ankara Çubuk İlçe Sağlık Grup Başkanlığındaki idari görevinden ayrılarak Mart 1998’de Sağlık Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığına alınmıştır. 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bakanlığın bilgi işlem faaliyetlerinin Genel Müdürlük statüsüne taşınması üzerine genel müdürlüğe geçiş sürecindeki tüm çalışmaları bizzat yürütmüş, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü’nün mevzuatını, yönetim ve organizasyon modelini geliştirmiş, kurmuş ve çalışmasını sağlamıştır. 2014 yılına kadar geçen zamanda genel müdürlüğün tüm daire başkanlıklarında Daire Başkanı olarak görev yapmıştır. 2014 yılı ikinci yarısında Genel Müdür olarak görev almış ve halen bu görevini sürdürmektedir. 

2005 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hastane İşletmeciliği Yüksek Lisans Programını, 2022’de Akdeniz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tıp Bilişimi Doktora Programını başarıyla tamamlamıştır. Doktora tezinde Ülkemizdeki diyabet epidemiyolojisi, yapay zekâ teknikleri ile geleceğe yönelik kan şekeri düzeyi tahmini, diyabete eşlik eden sistemik hastalıklar, diyabet ve kanser ilişkisi, diyabetin tedavisi ve bu hastalığın sağlık sistemi üzerinde oluşturduğu yük gibi diyabetin tüm boyutlarını incelemiştir. Çok sayıda Üniversitede Sağlık Bilgi Sistemleri, Tıpta Liderlik, Sağlık Turizmi ve Bilişim Hukuku alanında lisans ve yüksek lisans dersleri vermiştir. Aynı alanlarda ulusal ve uluslararası proje, kitap, makale, bildiri türünde yayınları ile Tıp, Sağlık Bilişimi, Sağlık Yönetimi ve Bilişim Hukukunu bir araya getiren disiplinler arası çalışmaları ile bilim dünyasına katkı sunarken Ocak 2024’te Doçentlik unvanı almaya hak kazanmıştır. 

Sağlık bilişimi standartlarının geliştirilmesi, sistemler arası karşılıklı işlerliğin sağlanması, akreditasyon ve sertifikasyon, veri güvenliği ve kişisel sağlık verilerinin korunmasında idari, teknik ve hukuki düzenlemeler, nitelikli iş gücünün geliştirilmesinde, ilkesel ve işlevsel çalışmaları vardır. Nitelikli ve fonksiyonel sistemler geliştirmek, araştırmacıların büyük ölçekli açık veriye adil, şeffaf erişimini sağlayarak yapay zekanın tüm boyutlarıyla sağlık alanında kullanımını yaygınlaştırmak, ilgili eğitim programlarında sağlık bilişiminin eğitim müfredatına alınması, yönetici, sağlık profesyonelleri ve toplumun tüm kesimlerinin sağlık bilişim çözümleri ile buluşturulması, sağlığın geliştirilmesine yönelik çalışmalarına devam etmektedir. Kuruluşundan kısa bir süre sonra Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda çalışmaya başlayan Ülgü,  sayısı yüzlerle ifade edilecek, Sağlık Bakanlığınca geliştirilmiş TSİM, ÇKYS,  HBYS ve TDMS’den başlayıp EBYS, MHRS ve Sağlık.Net gibi projelerle devam eden, nihayetinde e-Nabız, Tele Tıp, Sanal Özel Sağlık Bilişim Ağı, SİNA, ASOS, HSYS, NeyimVar, HES, FİTAS, AŞILA, Afet Destek, Sağlık-TİM, EKİP gibi (ayrıntı için https://sbsgm.saglik.gov.tr) tüm sağlık bilişimi projelerinin her birinde doğrudan ya da dolaylı olarak sorumluluk üstlenmiştir.

doc dr mustafa mahir ulgu
saglik bilgi sistemleri genel mudurlugu
genel mudur
Yorum (2)
bilge çağatay yazar
nereli olduğunu ben mi göremedim acaba google da bile aratsan çıkmıyor .sayın genel müdür de ri̇zeli̇ mi̇ ..?
Cevapla
serkan
hocanın cv yeterli gelmedi sanırım bazılarına, rizelide olsa yerinde değilmi ? hocanın yapıcı eleştirileri varmı ? bunları söyleyebiliyor adım atabiliyormu ? yoksa yerinde say üstten geleni yap gerisini koyver mantığı ile mi çalışır, çalışacak bunlar önemli
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir