Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığından hekimlere 'MHRS dışı hastalara da bakılması' talimatı

Sağlık Bakanlığı, COVID nedeniyle uygulanan 'MHRS dışı hasta bakılmaması' uygulamasının sonlandırıldığını belirterek hekimlerin artık randevulu/randevusuz tüm hastalara poliklinik muayene hizmeti vereceğini belirtildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Sağlık Bakanlığından hekimlere 'MHRS dışı hastalara da bakılması' talimatı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğünce “MHRS'de Poliklinik Muayene Randevuları” konulu resmi yazı tüm illere gönderildi.

Sağlık Bakanlığı’ndan gönderilen yazı ile COVID nedeniyle uygulanmakta olan yalnızca MHRS sisteminden randevu alan hastalara muayene hizmetinin normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle  hem randevusuz hem de randevulu hastalara bakılması şeklinde değiştirilmesi talep edildi.

Yazıda, daha önce gönderilen "Poliklinik muayenelerinin sadece MHRS üzerinden randevu alınarak gerçekleştirilmesi,  randevusuz hasta kabul edilmeyecek şekilde gerekli önlemlerin alınması” şeklindeki talimatın COVID-19 salgınında normalleşme sürecine geçilmiş olması nedeniyle artık  "Bakanlığın hedefleri ve hastanelerin planlaması çerçevesinde randevulu ve randevusuz olarak poliklinik hizmetleri”  şeklinde uygulanması gerektiği belirtildi.

 

 

sağlık bakanlığı
mhrs
mhrs dışı hasta
muayene
Yorum (19)
Ali cerrah
Ne oldu....Hekimler zekidir.... Randevusuz bakmayı bıraktığımızı mi farkettiniz...Zaten 10dk da bir randevu var... Yetmiyor mu... Ameliyatı da bıraktım.... Ona da yazı mi yazacaksın.....Mahkemeye vereceksiniz 3 dk da bir hasta bakmıyor diye....
75
Cevapla
uzman
eyy bakanlık biz gittik gelin siz bakın.
103
Cevapla
Mesleki Dayanışma
Farz edin ki GİTMİŞİZ.14-15 Mart'ta BÜYÜK GÖREV... TTB 14-15 Mart'ta 10 acil talep ile BÜYÜK G(ö)REV çağırısı yaptı. Ekonomik özlük haklarımız için ve sağlıkta şiddete karşı G(ö)REV de olacağız. Gün meslektaş ruhuyla, mesleki dayanışma ve meslek örgütü ile hareket etme günü. Bu gün değilse ne zaman? Sayın editör; 10 acil talep önemli haberi manşette görmek isteriz. Hekimler için 10 acil talep şöyle: 1. TTB'nin önerdiği “Sağlıkta Şiddet Yasası” acilen yasalaşmalı; cezalar tutuksuz yargılanma ve “hükmün açıklanmasının geri bırakılması” düzenlemelerinin uygulandığı sınırların üzerine çıkarılmalı. 2. Kamu hastanelerinde göreve yeni başlayan pratisyen ve asistan hekimler için temel ücret (maaş+sabit ek ödeme) yoksulluk sınırının en az iki katı, uzman hekimler için yoksulluk sınırının en az iki buçuk katı olmalı; sabit ek ödemeler genel bütçeden karşılanmalı. 3. Özel sağlık sektöründe çalışan hekimlerin sosyal güvenlik primleri “prim ödeme tavanı” üzerinden çalıştıkları kurumlar tarafından ödenmeli; ücretleri en az yoksulluk sınırının iki buçuk katı olmalı. 4. Aile hekimi maaşları en az yoksulluk sınırının iki katına yükseltilmeli; tüm ASM binaları kamu tarafından inşa edilmeli, aynı standartlarda donanımı kamu tarafından sağlanmalı, bütün giderleri Sağlık Bakanlığı'nca karşılanmalı; Aile Hekimliği Ceza Yönetmeliği geri çekilmeli. 5. OSGB’lerde çalışan işyeri hekimlerinin ücretleri TTB'nin belirlediği asgari ücret üzerinden ödenmeli. 6. Emekli Sandığı, SSK, BAĞ-KUR farkı gözetilmeksizin bütün emekli hekim maaşları (25 yılda emeklilik baz alınarak) pratisyen hekimler için asgari 15.000 TL, uzman hekimler için asgari 18.000 TL’ye çıkarılmalı. 7. Çalışma ortamlarımız ve koşullarımız iyileştirilmeli, başta asistanlar olmak üzere bütün hekimlere nöbet ücreti kesilmeden nöbet ertesi izin hakkı tanınmalı, intörn hekim ücretleri en az asgari ücret düzeyine çıkarılmalı. 8. Covid-19 “illiyet bağı” aranmaksızın meslek hastalığı sayılmalı, pandemide çalışılan her yıl için 120 gün yıpranma payı uygulanmalı, hekimler için ek gösterge 7.200 olmalı. 9. Sağlık sistemi ve kurumsal sorunlar kaynaklı malpraktis davaları ile hekimleri ödeyemeyecekleri tazminatlara mahkûm eden uygulamaların önlenmesi için yasal düzenlemeler yapılmalı. 10. Hekimleri de hastaları da mağdur eden, hekimlere karşı şiddet kaynağı olan, halkın sağlığını tehlikeye atan 5 dakikada muayene dayatmasından vazgeçilmeli, hasta randevuları her hastaya en az 20 dakika ayrılacak şekilde düzenlenmeli. https://www.medimagazin.com.tr/hekim/meslek-org/tr-ttb-14-mart-oncesinde-10-acil-talebini-duyurdu-2-14-99539.html
57
Cevapla
Yorumsuz
Bu kadar hızlı değişen dünyada, kuralları ve kanunları sahada çalışan değilde, masa başında oturan,liyakatsiz, sahadan habersiz insanlar yaparsa , durum daha da vahim olacaktır.
87
Cevapla
Dr. Yüksel
Aldığım bilgiler doğruysa bakanımız hayal dünyasında yaşıyor. Yada hekimlerin kendi taktiriyle mhrs dışı hasta bakmadıklarından habersiz. Bi haber. Karşılığı alınmadan bakılan her fazla hasta kötü muamele darp ve dava olarak geri dönecektir. Haklarımız verilene kadar mücadeleye devam.
72
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir