Medimagazin logo

Sağlık Bakanından temel bilimler ve birinci basamak ek ödeme açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarının taban ek ödeme katsayılarıyla ilgili düzenlenmeler ile uzman sağlık personeli arasında katsayı farkı olmayacağını bildirdi
Sağlık Bakanından temel bilimler ve birinci basamak ek ödeme açıklaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Ek Ödeme Yönetmeliğinin yarattığı adaletsizlik son günlerde en çok konuşulan konu oldu. YÖK'le ilgili beklentiler devam ederken Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerde çalışan birinci basamak hekimleri ve temel bilimlerde çalışan hekimlerle ilgili Sağlık Bakanı sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

Hastanelerde görev yapan Halk Sağlığı, Biyokimya, Mikrobiyoloji ve diğer Temel Bilim uzmanları için 3’e çıkarılıp, diğer uzmanlarla eşitlenen katsayı Eylülde uygulanacak. Temel bilimler dâhil, afiliye hastane ile sözleşmesi olan uzmanlar arasında katsayı farkı olmayacak.

Birinci basamak sağlık kuruluşlarında (İSM, TSM) taban ek ödeme katsayısı kurum hedeflerinin yayınlanmasıyla birlikte 1’e çıkmıştı. Toplu sözleşmeden doğan haklar çerçevesinde bu katsayı hekim dışı sağlık personeli için 1,1’e çıkmış olacak. Değişiklik uygulamaya kondu.

112 Acil Hizmetleri çalışanları taban ek ödemesi yüksek tutulmuştur. Hesaplamada kullanılan katsayı; hekimlerde %10, diğer sağlık personelinde %40 oranında artışla uygulamaya kondu. Toplu sözleşmeden doğan haklar ile hekim dışı sağlık personeli için ayrıca %10 artış gerçekleşti.

 

ek odeme
kat sayi
saglik bakani
Yorum (20)
ali
o zaman uzmanların kat sayısı 4.5tan 3 e düşürüldü desenize
3
Cevapla
Tüm Hekimlere 4924 Sözleşme Hakkı veya Maaşı
@ali yok 3 ün altındakiler 3 e yükseltildi. bakın bunların hepsi yönetmelikle yapılan iyileştirmeler 3 gün sonra başka bir yönetmelik çıkar hepsi silinir. aralık 2021' de ki iyileştirme yasa ile verilmişti iptal ettirdiler yazık oldu.asıl talep emekliliğe yansıyan temel maaşa yapılacak zam olmalı.
20
Cevapla
Misafir
taban zaten herkese verildi. performansı kaldırıp teşvikden bir şey vermedikten sonra 1.basamakta il ilçe sağlıkta acaba nasıl beyaz reform yapmış oluyorsunuz. beyaz reform ne demek anlaya madık
16
Cevapla
dr.mikrobiyolog
teşekkürler. 3 yıldır 2.2 ile mağdur oluyorduk.yeri geldi 500 lira döner aldık yeri geldi sıfır aldık.mikrobiyoloji ve biyokimya uzmanları olarak çok bekledik.hak yerini buldu.
17
Cevapla
dr.mikrobio
@dr.mikrobiyolog umarım biyokimya ve mikrobiyoloji uzmanlarının pdc mağduriyetine de bir çözüm bulunur. mecburi hizmete atandığı yerde bile pdc fazlası olup mağduriyet yaşayanlar oldu oluyor...mağdur edeceksen pdc fazlası olarak atama sadece atanan değil tüm branş hekimleri mağduriyet yaşıyor.
12
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir