Medimagazin logo

Prof.Dr. Ömer Özkan'a Tam Gün soruşturması mı açıldı?

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Tam Gün Yasası nedeniyle üniversiteden ayrılan ancak önemli tetkikleri üniversite hastanesinde yaptığı iddia edilen 2 doktora yönelik soruşturma açıldığı öne sürüldü.
Kaynak: HÜRRİYET - Teslime TOSUN
Prof.Dr. Ömer Özkan'a Tam Gün soruşturması mı açıldı?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Bir ihbarı değerlendiren Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerine Tam Gün Yasası nedeniyle üniversiteden ayrılan ve hastaların tetkiklerini üniversitede yapmaya devam ettiği öne sürülen 2 öğretim üyesine yönelik soruşturma başlatılması talimatını verdi.

Talimat üzerine polis ekipleri ismi açıklanmayan ve kadın doğum uzmanı olduğu belirtilen 2 doktorun 3 hastasının ifadesine başvurdu. Soruşturma kapsamında doktorların ifadesinin henüz alınmadığı kaydedildi.

Emniyet ve Özkan yalanladı

Antalya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, bazı basın yayın organlarında çıkan "Soruşturma kapsamında Türkiye'nin ilk yüz nakli ile dünyanın kadavradan ilk rahim naklini yapan Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Özlenen Özkan'ın da ifadesi alındı" şeklindeki haberleri yalanladı ve soruşturmada Özkan çiftinin isminin geçmediğini bildirdi.

Prof. Dr. Ömer Özkan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada bazı basın yayın organlarında "Nitelikli dolandırıcılık" yaptığı iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığı haberlerinin gerçeği yansıtmadığını kaydetti. Özkan, "Böyle bir soruşturma olduğunu bile bilmiyorum.  Haberde ismimi görünce çok şaşırdım. Tam bir rezalet. Benim ve eşimin adının bu haberde geçmesi çok çirkin. Ben ne savcılığa, ne de emniyete gitmiş değilim. Zaten eşim de hastanede anabilim dalı başkanı. Benim yaptığım nakliler de zaten Sağlık Bakanlığı'nın özel izniyle yapıldı. Haberlerde ismim nasıl oldu da geçti. Çok şaşkınım" dedi.

prof.dr.
ömer
özkan'a
tam
gün
soruşturması
açıldı?
Yorum (7)
cerrah tolga
sadece antalyamı ankara,istanbul izmirde hep böyle hocalar
0
Cevapla
doktorbey
Sadece bu hoca mı böyle sizce,ya da bu hoca yapmadığını söylese kimi inandıracak,özellikle cerrahi branş profları olmak üzere çoğu bu şekilde gemisini yürütüyor,dışarda özelde,muayenehane de paraları götürüken,hastanelerin de bütün imkanlarını kullanıp hastanedeki hocaların üzerinden işlerini yürütüyorlar,şunu bilin çıkan hiç bir kanun hocaların kılına bile dokunamaz,onlar bir yolunu bulur trilyonlarını götürür,bu bütün hocalar için geçerli değil tabi,namlı hocalar,karaktersiz hocalar,ve de birtakım grupların desteğini almış hocalar her zaman trilyonlarını kazanır
0
Cevapla
deniz filiz
Üniversite hastaneleri devlet tarafından denetlenemiyor. Devlet (üniversite yönetimi dışı bağımsız bir denetleme sistemi) üniversite hastanelerini denetlese, bu tür faaliyetlerin yanında, çok daha fazla illegal faaliyet tespit edebilir. Sayıştay denetimleri mevcut yasal düzen içinde tüm kanunsuzlukları ortaya çıkarmak için yeterli olmuyor. Üniversite hastaneleri "kurtarılmış bölge" statüsünde çalışıyor. Hele şu anda tam gün yasası belirsizliği bu durumu zirveye çıkarmış vaziyette... Kanun yapıcılar ve kanunun uygulamasını denetleyenlerin bu konuda çok hassas olması gerekiyor. Yasa öğretim üyesine sadece bilimsel araştırmasında (hipotezini kurarken ve onu araştırırken) özgürlük tanımalı, üniversite hastanesi içindeki tüm aktiviteler yasa tarafından net olarak tanımlanmalı... Yöneticilerin ve öğretim üyelerinin karşılıklı olarak kurumlarına sunulan kaynakları sömürmelerine izin vermemeli...
0
Cevapla
DOĞRUCU DAVUT
TÜRKİYEDE HERKES VURGUN YAPIYOR. SADECE DOKTORLAR HABER OLUYOR. YOLSUZLUK GÖRMEK İSTERSENİZ SİYASİ PARTİLERİN İL VE İLÇE BAŞKANLIKLARINA GİDİN. KAYMAKAMLIKLARA GİDİN. DEVLET DAİRELERİNİN YÖNETİM BÖLÜMÜNE GİDİN. 5-10 YIL ÖNCE CEBİNDE SİMİT PARASI OLMAYIP ŞİMDİ TRİLYONLARI OLANLARI GÖRÜN. İHBARCI DOKTORLAR SİZE SESLENİYORUM. SÜREKLİ HOCALARIMIZA LAF EDİYORSUNUZ. GİDİP BEŞ PARA ETMEZ BİR SİYASETÇİYE BİRŞEY DİYEBİLİYORMUSUNUZ? YAZIK.
0
Cevapla
kazı kazancı
tam gun tam gum oldu olan devlettde ve eğitim hst,deki kölellere oldu,,,ne yani ömer özkan olsada soruşturma açılamaz mı?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir