Medimagazin logo

Prof. Dr.Tevfik Özlü: Pandemi büyük ölçüde kontrol altına alınıyor

Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi 2022 başladı. Kongre'de açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Pandemi büyük ölçüde kontrol altına alınıyor" dedi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Prof. Dr.Tevfik Özlü: Pandemi büyük ölçüde kontrol altına alınıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Akciğer Sağlığı ve Yoğun Bakım Derneği (ASYOD) tarafından , Antalya’da gerçekleştirilen Ulusal Akciğer Sağlığı Kongresi 2022 16 Mart’ta başladı.

Kongrede UASK 2022 Kongre Başkanı  Prof. Dr. M. Emin Akkoyunlu, ASYOD Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Çetinkaya, Kongre Bilimsel Komite Başkanı  Prof. Dr. Ersin Günay,  Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akın Kaya ve Kongre Basın İlişkileri Sorumlusu Prof. Dr. Hadice Selimoğlu Şen konuşmacı olarak yer alıyor.

Kongre programına ilişkin bilgilendirmelerde bulunan UASK 2022 Kongre Başkanı Prof. Dr. M. Emin Akkoyunlu, akciğer sağlığı ile ilgili tüm konuların farklı oturum formatlarında sunulacağını belirterek 12 ayrı  salonda toplam 42 oturum gerçekleştirileceğini belirtti. Prof. Dr. Akkoyunlu, hibrit olarak gerçekleştirilen kongreye hem kongre merkezinden hem de online katılım sağlanabildiğini belirtti.

Ülkemizden ve yurt dışından alanlarında tecrübeli pek çok bilim insanının konuşmacı olarak katıldığı programda, COVİD-19 pandemisi, son çıkan koronavirüs varyantları, aşıların ve aşılanmanın önemi ve özellikle ağır hastalık süreci sonrasında gördüğümüz COVİD-19’un uzun dönem etkileri ve yapılması gerekenlerin ele alındığını belirten Kongre Bilimsel Komite Başkanı  Prof. Dr. Ersin Günay, pandemi sürecinde göğüs hastalıkları branşında,  KOAH, astım, akciğer kanseri gibi kronik hastaların sağlık hizmetine erişimleri konusunda yaşanan zorlukları, ikinci ve üçüncü basamak hastanelerin bu süreçteki tecrübelerinin de işleneceğini ifade etti.

Yeni  mutasyonlarla hem daha kolay yayılan hem de ağır hastalığa neden olan yeni tehlikeli bir varyantın çıkmaması halinde önümüzdeki yaz döneminde salgının çok daha zayıflayacağını, sıradanlaşacağını ve toplumsal tehdit olmaktan tümüyle çıkacağını umut ettiklerini belirten Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, pandemi büyük ölçüde kontrol altına alındığını belirtti.

Kongre 19 Mart tarihine kadar devam edecek.

ulusal akciğer sağlığı kongresi 2022
prof. dr. tevfik özlü
akciğer sağlığı ve yoğun bakım derneği (asyod)
Yorum (1)
kerim karadağ
Oseltamivir, hidroksiklorokin, favipriavir, molnuparivir, tosilizumab vb sehir efsanesinden ileri gitmeyen ilaç, yoğun kortizon ve polifarmasi uygulmazsanız bir de insanların oksijen almasını engellemez ve 24 saat medayadan korku pompalamayıp insanların savunma mekanizmasını göçertmezseniz kendi kendine yok olur zaten. İspanyol gribi bu saçmasapan uygulamalar olmadan 2 yılda bitti. Rahat bırakın yok olacak.
5
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir