Medimagazin logo

Malatya’da aile hekimliği uygulaması

Malatya Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Aile Hekimliği konusunda anket yaptıklarını belirterek, vatandaşların 15 Ekim'den itibaren Aile Hekimlerini değiştirebileceklerini bildirdi.
Malatya’da aile hekimliği uygulaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Malatya'nın Aile Hekimliği'ne 12 Temmuz 2010 tarihinde geçtiğini hatırlatan Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, yıl sonuna kadar bütün illerde Aile Hekimliği'ne geçilmiş olacağını aktardı.


Aile Hekimliği'nin Malatya'da sorunsuz başladığını ifade eden Zengin, "Aşı, gebe ve bebeler kaıyıt altına alındı. Gerekli çalışmalar sonunda Aile Hekimleri göreve başladı ve devam ediyorlar. Muhtarlarla irtibata geçip, Aile Hekimleriyle ilgili bir şikayet olup olmadığını soruyoruz. Hasta memnuniyeti anketi başlattık. Ankete göre Aile Hekimliği konusunda uyarlama yapacağız" ifadelerini kullandı.


Malatya'da 3 bin 500 kişiye bir Aile Hekimi düştüğünü belirtep Zengin, "Bu oran 3 bin civarlara çekilebilir. Ancak şu bilinmeli ki, 3 bin 500 abartılı bir rakam değil. Türkiye şartlarına uygundur. 3 bin 500 vatandaşımız hasta değil. Sağlıklı vatandaşlardır. Bunlardan ortalama günde 30 civarında hasta çıkıyor. Yani aile hekimi günde 30 civarında hastayı muayene ediyor" dedi.


Aile Hekimliği'ne geçişten 3 ay sonra yani Malatya'da 15 Ekim'den sonra hekimlerini değiştirebileceklerini vurgulayan Zengin, "Evini başka bir yere taşımış ise veya hekim memnuniyetsizliği varsa, hekim değiştirme imkanı var. Bu da ilimizde 15 Ekim'den sonra yapılabilecek" şeklinde konuştu.

malatya’da
aile
hekimliği
uygulaması
Yorum (2)
ailehekimi düzce
yalana bakın, günde en az 80-130 hasta bakılıyor zorla nöbet tutturuluyor, nöbet izninde olan ve mobil gezide olan arkadaşının hastalarına baktırılıyor, bunun yanında adli hizmet,ölüm raporu ,evlilik, ehliyet, işe giriş raporları, okul taramaları, kronik ve özürlü hasta takibi,bebek ve gebe izlemleri,AHBS programına veri girişleri,günlük haftalık aylık çalışmalar,resmi yazışmaları okumak cevap vermek ve verilen görevleri bir an önce yerine getirmek, zorunlu ev ziyaretleri... daha sayımmi
1
Cevapla
Fatih Hekim
"Muhtarlarla irtibata geçip, Aile Hekimleriyle ilgili bir şikayet olup olmadığını soruyoruz." Ne talihsiz bir açıklama. Ne vahim bir araştırma yöntemi. Eğitimi, kültür seviyesi ve tarafsızlığı sorgulanabilir, konuya en ufak bir yakınlığı olmayan kişiden istenen bilgiye bakın. Oldu olacak imamlar cuma namazında şikayetleri toplayıp uygun görürse işimize son versin. Pes doğrusu.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir