Medimagazin logo

LANCET ARAŞTIRMASI: Dünyada 6.4 milyon hekim açığı var

Washington Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık Metrikleri ve Değerlendirme Enstitüsü (IHME) tarafından yayınlanan yeni bir hakemli araştırmaya göre, dünya çapında evrensel sağlık kapsamı hedeflerini karşılamak için 43 milyondan fazla ek sağlık çalışanına ihtiyaç var
Kaynak: MEDİMAGAZİN
LANCET ARAŞTIRMASI: Dünyada 6.4 milyon hekim açığı var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Lancet'te yayımlanan araştırmada sağlık personeli eksiklikleri dört kategoride incelendi: doktorlar, hemşireler ve ebeler, diş hekimliği personeli ve eczacılık personeli.

2019'da 130'dan fazla ülkede doktor sıkıntısı olduğunu ve 150'den fazla ülkede hemşire ve ebe sıkıntısı olduğunu tahmin edildi. Araştırmacılar, evrensel sağlık sigortası (UHC) etkin hizmet kapsamı endeksinde 80'lik bir hedef puana ulaşmak için gereken minimum düzeylerle sağlık çalışanlarının mevcut seviyelerini karşılaştırırken 6,4 milyon hekim, ve 30,6 milyon hemşire ve ebe de dahil olmak üzere 43 milyondan fazla sağlık çalışanı sıkıntısı olduğunu tahmin etti. 

 

DÜNYADAKİ HEKİM DAĞILIMI

 

IHME'de Sağlık Metrik Bilimleri Yardımcı Doçenti olan baş yazar Dr. Annie Haakenstad, "Sağlık çalışanlarının yoğunluğunun bir ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınma düzeyiyle güçlü bir şekilde ilişkili olduğunu bulduk" dedi. "İşçi eksikliklerinin ele alınmasına yardımcı olabilecek farklı stratejiler ve politika yaklaşımları var ve bunlar her ülkedeki bireysel duruma göre uyarlanmalıdır. Bu tahminlerin politika müdahalelerine öncelik verilmesine yardımcı olmak ve gelecekteki planlamayı bilgilendirmek için kullanılabileceğini umuyoruz."

Araştırmacılar , sağlık çalışanlarının dış göçüyle ilgili olarak; savaş ve siyasi huzursuzluk, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ve eğitim ve işte kalma için yetersiz teşvikler dahil olmak üzere personel yetersizliğine katkıda bulunan faktörleri vurguladı.

Sağlık personeli sayısı 100 bini geçti

Araştırmaya göre 2019 yılında, dünyada

12,8 milyon doktor,

29.8 milyon hemşire ve ebe,  

4,6 milyon diş hekimliği personeli ve

5,2 milyon eczacılık personeli olmak üzere

toplam 104.0 milyon sağlık çalışanı olduğu tahmin ediliyor.
 

hekim
doktor
hemsire
lancet
doktor eksigi
ek saglik calisani
Yorum (1)
Devrimci Derviş
tıp fabrikalarımızı tam kapasiteyle mutant doktor üretimine aldığımızdan yakında tüm dünyanın açığını kapatırız.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir