Medimagazin logo

Kadro arttı: Radyoloji TUS'ta 62 puanla kapattı

Son yıllarda radyoloji kontenjanlarındaki artışa değinen Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Can Çevikol, "Uzun yıllar boyunca radyoloji hekimlerin en çok tercih ettiği alanlardan birisiydi ama bu kadro artışı neyi getirdi:  Radyoloji ilk 3 sıradayken iki önceki TUS’ta 14’üncü sıraya son TUS’ta ise 16’ıncı sıraya geriledi, en son 62 taban puanla kapattı" dedi
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Kadro arttı: Radyoloji TUS'ta 62 puanla kapattı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Türk Radyoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Can Çevikol, Medimagazin Youtube kanalından yapılan canlı yayına konuk oldu.

Prof. Dr. Çevikol, radyoloji asistan sayısındaki artışın eğitim programlarına ve radyoloji hizmetlerinin kalitesine etkileri üzerine açıklamalarda bulundu.

Radyoloji branşında karşılaşılan sorun ve zorlukların ele alındığı canlı yayında, son yıllardaki Tıpta Uzmanlık Sınavında radyoloji branşının durumu da masaya yatırıldı.

Son TUS'ta 62 taban puanla kapattı

TUS’ta radyoloji branşında kadro artışına ilişkin konuşan Prof. Dr. Çevikol, “Bundan birkaç yıl önce Nisan TUS’unda 760 küsür kadro açılarak daha öncekinin 5,5 katı kadro artırılmıştı. Sonrasında 500’ler civarında kadro sayıları devam etmişti. Bunda radyolog ihtiyacının fazla olması göz önüne alınarak bu kadro artışları gündemde. Uzun yıllar boyunca radyoloji hekimlerin en çok tercih ettiği alanlardan birisiydi ama bu kadro artışı neyi getirdi:  Radyoloji ilk 3 sıradayken iki önceki TUS’ta 14’üncü sıraya son TUS’ta ise 16’ıncı sıraya geriledi, en son 62 taban puanla kapattı.” şeklinde konuştu.

Radyolojiye ilginin azaldığını düşünmediğini ifade eden Prof. Dr. Çevikol, “Halen çok yüksek puanla radyolojiye girenler var ve hiçbir radyoloji kadrosu boş kalmıyor. Diğer uzmanlık alanlarında boş kalan kadrolar var, başvuru bile olmuyor. Dolayısıyla hala radyolojiye ilgi var” dedi.

“Yalnız şu olumsuzluğu da gözlemliyorum” ifadelerini kullanan Dernek Başkanı, “Radyologların iş yükünün bu kadar çok artması ve mesleğin değersizleştiriliyor olması tercihlere biraz yansımış olabilir.” dedi.

Kadro artışının eğitimde yol açabileceği sorunlara da değinen Prof. Dr. Çevikol, kadro artışlarına yönelik açılan davaların Danıştay tarafından reddedildiğini dile getirdi.  Radyoloji eğitiminin en büyük sorunun yeterli eğitici olmaması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Çevikol diğer sorunların ise kurumların akredite olmamaları ve eğitim hayatları boyunca kesisel yöntemlere yeterince değinememeleri olduğunu söyledi.

Yayını izlemek için:

prof dr can cevikol
turk radyoloji dernegi
radyolog
radyoloji
Yorum (11)
muzaffer hekim
bundan 20 yıl önce de 55 ile ek yerleştirmede bile girebiliyordun, ne demek istediniz?!
2
Cevapla
Kadro artışında problem yok
hiçbir branş icap usülü çalişmazken radyoloji niçin icap çalışıyor? usg için hastalar ertesi güne kadar acillerde bekletiliyor sırf radyolojicilerin kurduğu düzenden dolayı. sonrasında acil hekimleriyle papaz oluyor hastalar. bu da bize kadro artışının yerinde bir karar olduğunu gösteriyor.
5
Cevapla
Cookie Monster
atasözü ne demiştiiii; çirkin radyoloji bölümü yoktur: işini iyi ve düzgün yapmayan radyoloji uzmanı vardır.
1
Cevapla
hekım
sayı az olunca daha mı ıyı ?nasıl acıklama bu
2
Cevapla
nevzat kulukçu
radyoloji önemli bir bölüm değil. yani gereksiz diyebiliriz. iyi bir doktor dışarıdan bakınca az çok anlar içeride neler olduğunu.
8
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir