Medimagazin logo

Kadın doğum hastanesi son teknolojiyle hizmet verecek

Bursa Valisi Şahabettin Harput, nisan ayının başlarında resmî açılışı planlanan Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hizmet binasında incelemelerde bulundu. Hastanenin yeni dönemde 'ihtisas hastanesi' olarak hizmet yapacağını aktaran Vali Harput, yeni binanın ise 'kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi' olarak hizmet vereceğini söyledi.
Kadın doğum hastanesi son teknolojiyle hizmet verecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

 

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hizmet binasında incelemelerde bulundu. İl Sağlık Müdürü Özcan Akan ve Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Mehmet Karadağ'ın hazır bulunduğu inceleme sırasında hastaları ziyaret eden Vali Harput, vatandaşların sıkıntı ve isteklerini dinledi. Binanın eksikliklerinin giderilerek kısa bir zamanda resmi açılışının yapılacağını belirten Vali Harput şöyle konuştu: "Uzun bir süreden beri inşası devam eden Şevket Yılmaz Devlet Hastanemizin bitişiğindeki bu ek hizmet binasında memnuniyetle, gururla gördük ki binanın inşasıyla beraber içinin her türlü tefrişi, donanımı, aleti, personeli tam kadro ile tamamlanmış ve kısmen hizmet vermeye de başlamış. Binanın açılışı ile alakalı küçük bir eksiği var. İçeriden yangın merdiveni olmasına rağmen, dışarıdan da iki merdiven yapılması ile alakalı 2009 yönetmeliğine göre yeni bir yangın merdiveni talep edildi. Merdivenin yapılması için kısa bir süre daha açılışı erteliyoruz."
 
Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nin 'ihtisas hastanesi' olarak hizmet yapacağını aktaran Vali Harput, yeni binanın ise 'kadın doğum ve çocuk hastalıkları hastanesi' olarak hizmet vereceğini söyledi. Geçen yıl yaşanan hastane yangınının tekrarlanmaması için yönetmeliğe uygun olarak çalışma yapıldığını belirten Vali Harput, şunları söyledi: "Yaşanan talihsiz olaydan sonra bu hastanenin son yönetmelikler de göz önüne alınarak Sağlık Bakanlığı tarafından olması gerekenler en ince ayrıntısına kadar düşünülerek planlandı. İnşaat da ona göre yapıldı. İçerideki hasta, çocuk ve ameliyat odaları ona göre düzenlendi ve Türkiye'nin en önde, en lüks, en üst düzeyde hastaneleri ile yarışacak bir kaliteye kavuştu."
 
394 yatak kapasitesine sahip hastanede, şimdiye kadar açılan sekiz servis faaliyete geçti. 52 yataklı doğum öncesi hastalarının bakımının yapılacağı servis ile 68 yataklı süt çocuğu ve çocuk enfeksiyon servisi hazırlık aşamasında. Çalışmalar nisan ayında bitecek. Hastanenin eksiklikleri ile alakalı bir durum değerlendirmesi yaptıklarını anlatan Vali Harput, "Birkaç doktor, hemşire, diğer ihtiyaçları ve açılışla alakalı bazı değerlendirmeler yaptık. İnşallah önümüzdeki günlerde güzel bir törenle de resmi açılışını yapacağız. Bursa'mıza ve Türkiye'ye örnek bir hastane olacak, herkese hayırlı olsun." ifadesini kullandı.
kadın
doğum
hastanesi
son
teknolojiyle
hizmet
verecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir