Medimagazin logo

Hemşire ASM'de ilacını yazdıramadı, Yönetmeliğe isyan etti

Eryaman’daki sağlık merkezinde, kendisi için hayati önem taşıyan ilaçları doktorunun saha çalışması nedeniyle yazdıramayan Canan Kızılay, yönetmeliğe isyan etti.
Kaynak: HÜRRİYET-ANKARA - ENDER BAYKUŞ
Hemşire ASM'de ilacını yazdıramadı, Yönetmeliğe isyan etti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Emekli hemşire Canan Kızılay, Eryaman 3’üncü Etap’ta bulunan Aile sağlık Merkezi’nde, görevli doktorun saha çalışmasında olması nedeniyle ilaçlarını yazdıramadı. Kendisinde hipertansiyon hastalığı bulunduğunu ve durumun acil olduğunu söyleyen Kızılay, yönetmeliğe göre başka bir doktora da ilaç yazdıramadığını belirterek, “Hastalığım ciddi. İlacımı alamazsam beyin kanaması geçirme ve felç olma riskim var. İnsanları mağdur eden bir yönetmelik nasıl hazırlanır. Turkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bir birey olarak vatandaşlık hakkımı kullanmak istiyorum” dedi.

SIRA İLERLEMEDİ

Doktoruyla ilgili herhangi bir şikayetinin olmadığını vurgulayan Kızılay, sorunun yönetmelikle ilgili olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Hipertansiyon hastalığım var. Bu yüzden ilaç yazdırmak için doktoruma gittim ve sıra aldım. Uzun süre bekledikten sonra sıranın ilerlemediğini fark ettim. Görevliler doktorumun saha çalışmasında olduğunu belirterek gidip ertesi gün gelmem gerektiğini söylediler.

SIKINTI YÖNETMELİKTE

Ancak cuma günü olması nedeniyle, ilaçları yazdıramamam durumunda pazartesiye kalacağını bildiğim için başka bir doktorun yazmasını rica ettim. Ancak kendi doktorumdan başka kimsenin ilaç yazamayacağını söylediler. Bununla ilgili yönetmelik böyleymiş. Sağlık reformu yapılmadan önce bir doktor yazmazsa diğeri yazabiliyordu. İnsanları mağdur eden bir reform neden yapılır anlamış değilim.

BİR SAATLİK YOL GİDEMEM

Bana çözüm olarak bir hastanenin aciline gitmem gerektiği söylendi. Ancak en yakın hastane evime bir saatlik mesafede ve benim bağırsak hastalığımdan dolayı bu mesafeyi gitme şansım yok. Konuyla ilgili Ankara Valiliğini, Başbakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğünü aradım. Telefonda herkes bana hak verdi ancak yönetmeliğin böyle olduğunu belirtti. Benim gibi binlerce hasta mağdur. Bir ek madde yapılarak bu sorunun giderilebileceğini biliyorum. Yetkililer sesimizi duysun.”

hemşire
asm'de
ilacını
yazdıramadı
yönetmeliğe
isyan
etti
Yorum (27)
kerem can
çok komik bir haber.başka dr yazmamış!.hem de hemşire hanımın ilacını.ne kadar büyük bir sıkıntı.eczaneden ödünç alsaymış ya.ya da çok zaruri ise para verip bir kutu ilacı alamamış mı.binlerce çözüm yolu varken böyle bir haber yapmanın mantığını anlamış değilim.acil ameliyatların dahi aksadığı bir ülkede böyle maksatlı ve çıtır haberler yapmak niye.
0
Cevapla
Tosun Ookuyan
E be hemşire apla; ASM ye gidecek kadar takatin var da acile gidecek kadar takatin mi yok? madem çok ciddi rahatsızlığın var atla arabaya git acile, sistemi oluşturan senin gibi cahiller yüzünden sistem ilerlemez böyle; sağlık çalışanı olarak sen böyle yaparsan ohoooo millet neler yapar;
0
Cevapla
aile hekimi
yönetmelik ve aile hekimliği sistemi hastayı değil hekimi mağdur etmektedir. medimagazin biraz da izlemi ve aşıyı reddeden vatandaş yüzünden aile hekimine kesilen cezalardan, yaptığı izlemi yeni kurulan sağlık net 2 sistemindeki aksaklıklar yüzünden yok sayılıp kesilen cezalardan, bakanlıktaki muhattap kişinin "ben istersem herşey olur istemezsem olmaz" tavrından bahsetsin.bütün verilerimizi bakanlığa gönderdiğimiz halde saçma bir istatistik için günlerce uğraştırıldığımızı, zorlandığımızı, ezildiğimizi yazsın.
0
Cevapla
erhan dinçer
anlamadığım o ASM deki diğer Dr lar neden bu hastanın reçetesini tanzim etmiyorlar.pes yahu,sanki 40 metreden su çıkaracaklar.Eskisen Sağlık Ocağında kollektif çalışma vardı;sen ben o yoktu..
0
Cevapla
melek z.
raporlu ilaçlarınızı ilaç dozunuz bitmeden bir hafta öncesinden yazdırabiliyorsunuz.neden son ana bırakılsın ve neden raporlu ilaçlar acilden yazılsın.kronik hasta değilmi bu
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir