Medimagazin logo

Hekimler serbest meslek erbabı olarak vergilendirilecek

Vergi ve ekonomi paketinin ilk bölümündeki maddeleri TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanuna göre bir veya birden fazla özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten diş hekimleri ve hekimler, serbest meslek erbabı olarak kabul edilecek ve kazançları serbest meslek kazancı hükümlerine göre vergilendirilecek.
Kaynak: AA
Hekimler serbest meslek erbabı olarak vergilendirilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Kanuna göre, reklam yasağı kararı verilmiş olmasına rağmen reklam yasağı getirilenlere reklam vermeye devam eden Gelir Vergisi mükelleflerinin vergi matrahının hesaplanmasında, bu harcamaları gider olarak kabul edilmeyecek.


TBMM Bütçe Komisyonu toplandı: Özelde çalışan hekimlere vergi düzenlemesi!


Bir veya birden fazla özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten diş hekimleri ve hekimler, serbest meslek erbabı olarak kabul edilecek ve kazançları serbest meslek kazancı hükümlerine göre vergilendirilecek.

Vergi daireleri tarafından düzenlenen ve imzalanması gereken belgelerin, Gelir İdaresi Başkanlığınca elektronik ortamda imzalanması, mühürlenmesi veya onaylanması durumunda belgeler vergi dairesi tarafından imzalanmış, mühürlenmiş veya onaylanmış sayılacak.

tbmm genel kurulu
vergilendirme
özel sağlık kuruluşu
serbest meslek
Yorum (3)
Coşkun
Bundan sonra ne olacak.Emekli olmadan SSK’lı ve Bağ-Kur’lu çalışan doktorlarla emekli olup çalışan doktorlar nasıl vergilendirilecek.Her doktor Bağ-Kur’lu mu olacak? Emekli ek aylıkları kesilmeyecekmiş? .Bütün bunlar önümüzdeki günlerde netleşir , bekleyip göreceğiz.
53
Cevapla
İsmail E.
Hekimlere 5 ay önce açıklanan, Meclis’te onaylanan maaş zammı neden hala verilmiyor? 14 Mart’ta verilen sözler neden tutulmuyor?
16
Cevapla
Nurettin Vurgun
Yıpranmış yorgun bedenleriyle verilen maaşla geçirmeyen emekli hekimler mecburen çalışmaya devam ediyorlar. Verilen sözler tutulmuyor, 5 aydır meclisten oybirliğiyle geçen maaş zammı önergesi uygulanmıyor. Ama pek çok partili bürokrat 4-5 ayrı yerden maaş alıyor. Huzur Hakkı adı altındaki maaşlarına bizzat kendileri %190 zam yapabiliyor. Hekimlere vermiyorlar, vermeyecekler gibi görünüyor. Yazıklar Olsun!!
27
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir