Medimagazin logo

Hekimler için karar günü

Anayasa Mahkemesi, hekimlerin muayenehane açmasını yasaklayan KHK'daki hükümlerin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini yarın görüşecek.
Hekimler için karar günü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

CHP, 650 sayılı Adalet Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname'nin bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açmıştı.

Anayasa Mahkemesi heyeti, davayı yarınki gündem toplantısında esastan görüşerek karara bağlayacak.

Devlet üniversite hastaneleri, TSK, GATA gibi değişik kurumlarda çalışan hekimlere çalışma yasakları getiren 650 sayılı KHK'nın, iptali istenen 38. maddesi, 'Memurlar, mesleki faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf üniversitelerinde çalışamaz' hükmünü içeriyor.

KHK'nın 39. maddesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'na eklenen 'Bu Kanun kapsamına girenler, kanunlarda belirtilen istisnalar dışında meslekî faaliyette veya serbest meslek icrasında bulunmak üzere ofis, büro, muayenehane ve benzeri yerler açamaz; gerçek kişilere, özel hukuk tüzel kişilerine veya kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına ait herhangi bir iş yerinde veya vakıf üniversitelerinde çalışamaz' hükmünün de iptali ve yürürlüğünün durdurulması isteniyor.

hekimler
için
karar
günü
yarın
Yorum (17)
dr.mazlum
izmir il sağlık müdürlüğünün haksız geçici görevlerinden kurtuluyoruz yarın.bu hafta genel sekreterlerde atanır hemen.12-07-2012 de zaten il sağlık müdürleri valinin sağlık danışmanı ve bakanlığın ildeki temsilciside değil.artık sağlık müdürü yardımcılarını yollar veya kendisi gider geçici görevlere inşallah.
0
Cevapla
Ahmet Aslan
Siz düşününün kü bir hastanede doktorsunuz ve bir konuda başhekimin koyduğu bir kuralın doğru olup olmadığını denetlemeniz isteniyor. Sonuç başhekimin lehine olurdu doğal olarak. O yüzden mahkeme kararını tahmin etmek zor olmasa gerek.
0
Cevapla
drm
Yaşadığımız ülkede zerre kadar hukuk olsaydı bu haberin bir önemi olurdu. Hukuk düzeyimiz ancak Zambiya, Kamboçya, Uganda gibi ülkelerle yarışacak seviyede olduğu için; Anayasa mahkemesi velev ki serbest bıraktı, herşeyin en iyisi ve en güzelini SADECE kendisi bilen sevgili bakanlığımız tersine iş yapacak hukukun arkasından dolanıp o kararı hiçe sayacaktır emin olun.O yüzden kimse bu işin sonucundan medet ummasın, umutlanmasın.
0
Cevapla
uzm vatandas
Sizin gozunuz doymaz memur olarak is kaybetme riski olmadan validen, kaymakamdan hatta surekli laf soylediginiz milletvekillerinden de cok kazandiniz zamaninda bu halktan haksizca. Bu milleti "cahil halk" ,"koylu" ,"siradan vatandas" diye kucumsemeniz ayri bir konu sonucta hepinizi ithal ettik plutodan hic babasi isci, memur yada ciftci, anasi okuma yazmasi olmayan ev hanimi,ciftci,memur olan yok aranizda maasallah ego mu sonradan gormelik mi,meslek disinda kisilik gelistirememek mi, para bulup delirmek mi bu tavirlarin sebebi diye dusunmuyor o halk artik. Egitime saygisi olan o cahil halk gitti sizin "egitimli" tavir ve acgozlulugunuzle sizin kadar "egitimli" olanlar geldi hak ettiginiz gibi.
0
Cevapla
özkan özdemir
geçti borun pazarı sür eşeği niğde'ye ben istifa ettireli 1(BİR) yıl olmuş ancak görüşecek beyler , neyleyim vaktinde olmayan adaleti ...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir