Medimagazin logo

Hekimler eylemde: Üç hekim sendikası 2 gün süreyle iş bırakıyor

Hekim-Sen, Tabip-Sen ve Hekimler Birliği Sendikaları 17-18 Şubat tarihlerinde iki gün süreyle iş bırakma eylemi düzenliyor. Sendikanın eylemine Acil Servis ve Poliklinikleri, COVID, Doğum Salonu, Onkoloji, Hematoloji Poliklinikleri ve tüm yatan hasta servis çalışanları hariç tüm sağlık çalışanları katılacak.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hekimler eylemde: Üç hekim sendikası 2 gün süreyle iş bırakıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hekim-Sen (Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası), Tabip-Sen ve Hekimler Birliği Sendikaları bugün iş bırakma eylemi düzenliyor. Üç hekim sendikasının ortak eylemine Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) ve Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) de destek veriyor.

Dört ana problemin, özlük haklarının verilmemesi, haksız ve adaletsiz malpraktis cezaları, sağlıkta şiddet ve buna karşı önlem alınmaması ile sistem ve mevzuat hataları olduğunu ifade eden Hekim-Sen, taleplerin yerine getirilmemesi nedeniyle iş bırakma eylemi kararı alındığını ifade etti.

Sendikanın eylemine Acil Servis ve Poliklinikleri, COVID, Doğum Salonu, Onkoloji, Hematoloji Poliklinikleri ve tüm yatan hasta servis çalışsnları hariç tüm sağlık çalışanları katılacak.

Hekim-Sen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün ve yarın yapılacak olan "Hekim Eylemleri"nde, hekim sendikalarımızla birlikte hekimlerimizin haklarını almak için iş bırakıyoruz. Hak ettiğimizi alacağız. Hekimler insani koşullarda çalışmadığı için eylemde!" ifadelerini kullandı. 

Tabip-Sen ise açıklamasında şu sözlere yer verdi:

"Hekime yönelik şiddete son vermek için, iade-i itibar için, özlük haklarımız için, iyi hekimlik için, uygun ve güvenli bir çalışma ortamı için, serbest çalışma imkanının yeniden sağlanması ve SGK ile anlaşma hakkının tanınması için, kaliteli hizmet gerçekçi bir ücret için, hekimliğin icrasında hekimin lider olması için, h ekim adayları için, asistan hekimler için, aile hekimleri için ,uzman hekimler için, emekli hekimler için iş bırakıyoruz."

Twitter'da açılan #HekimlerNedenEylemde etiketine destek mesajları yağdı, etiket aracılığıyla binlerce tweet atıldı.

Sendikaların iki gün sürecek olan iş bırakma eylemi yarın da devam edecek.


Aile hekimleri ‘hakları için’ iş bırakıyor!


 

hekimsen
tabipsen
hekimler birliği
iş bırakma eylemi
Yorum (17)
Dr
Nerede is bırakılıyormus. heryerde sadece MHRS hastalarına hizmet veriliyor .zaten servislerde acilde vs iş bırakmak olamaz .sadece randevusuz hastalara bakılmıyor. İdareciler gerçekten iş bırakanları fişliyor.. Bu zihniyetle hicbirsey elde edilemez edilemeyecegini de göreceğiz...
31
Cevapla
Adem Kara
CB sözü yerde kaldı, emekli hekimler en zor durumda olan kesim. Gözler kör, kulakları sağır, hekimler intlhar etmeye başladı. Hiç böylesi bir durum olmamıştı.
82
Cevapla
Ali
Ülkenin çok sayıda yerinde birçok hekim tarafından iş bırakıldı. Mesela Bilecik EAH'da. Hele de yeni başlayan sözkonusu iş bırakmalara yurdun tüm doktorlarının katılması zaten beklenmiyor. Sayın Dr (Dr) Ümitsizlik mesajı yazmanıza gerek yok.
37
Cevapla
Mehmet
Hadi canım
4
Cevapla
Emekli
Nerede o korkusuz eski hekimler, bırakıyoruz dediler mi birakilirdi. Bütün haklarınız elinizden alındı, itibariniz yerle bir edildi, üstüne dövüldünuz sövuldunuz ve dahi öldürüldünüz. Bütün bunlar yanınıza kar kaldı. Diğer Sağlık personeli arkadaşlarım ise daha beter. Yine de birlik beraberlik yok. Aferin böyle devam edin derim. Bir musibet bin nasihatten hayırlıdır. Emeklinin halini ise hiç söylemiyorum.
53
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir