Medimagazin logo

Hastanın kimliğini kontrol etmeyen doktora soruşturma

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hakkında gebelik muayenesi sırasında hastanın yaşını teyit etmediği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Kararda; doktorun, hastanın beyanını esas alarak muayene gerçekleştirdiği ancak yaşını doğrulamadığı için ihmal ve kusurunun olduğu belirtildi.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
Hastanın kimliğini kontrol etmeyen doktora soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - Bir eğitim ve araştırma hastanesinde görev yapan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı hakkında hastanın kimliğini kontrol etmediği gerekçesiyle soruşturma izni verildi.

İddiaya göre, doktor, gebelik muayenesi için başvuran bir hastayı muayene ettiği sırada hastanın 19 yaşında olduğunu söylemesi üzerine, tıpta hasta beyanı esas alınarak hastanın beyanına itibar ederek muayene gerçekleştirdi.

Doktor hakkında 'suç iddiası' ile hazırlanan ön inceleme raporuna göre, doktorun hastanın yaşını teyit etme imkanı bulunmasına rağmen bu kontrolü yapmadığı, görevini yerine getirmede ihmal ve kusurlu olduğu belirtildi.

Kararda, 4483 sayılı Kanunun 6. maddesi uyarınca doktor hakkında "soruşturma izni verilmesi" kararlaştırıldı. 

 

 

doktor
muayene
sorusturma
Yorum (7)
DrÜ
asıl soruşturma randevusuz hasta baktırmaya göz yuman , doktoru 2-3 dakikada muayene zorlayan başhekime açılmalı.
45
Cevapla
Ömer Hayyam
öküz altında buzağı aramışlar, şöyle ki yaşı 18 altı olan ve gebe icd kodu girilen birisine başhekim ve yardımcıları ekranlarında bunu kırmızı yanıp sönen ekranla ayan beyan görürler. neden müdahil olarak gözden kaçanı engellememişler, buda suç ! yoksa görevlerinimi yapmamışlar.
27
Cevapla
uzman
hemen soruşturun derdest edin sonra da kadının eşinin suçunu da üstüne yıkın hatta ne bulursanız yıkın. hatta gözaltına alın gerekirse tutuklayın, delil karartır bu hain. soruşturma izni verenlerle soruşturanlara bu doktorun günde baktığı hasta sayısı kadar günlük hasta ver arkasına bakmadan kaçar
55
Cevapla
Kerem can
i̇yilik yapan sonuçlarına katlanmak zorundadır
29
Cevapla
Özgür erkal
vur abalıya
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir