Medimagazin logo

Hastanedeki faturayı hasta kontrol edecek

SGK Başkanı Fatih Acar, kuruma bağlı hastaların hastanelerde her türlü sağlık hizmetini internet üzerinden görebilecekleri sistemin kısa süre içinde devreye gireceğini söyledi
Kaynak: TÜRKİYE
Hastanedeki faturayı hasta kontrol edecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Hastanelerdeki suiistimalleri ortadan kaldıracak ve faturaları hastaların denetimine açacak sistem için hazırlıkların tamamlandığı belirtildi. SGK Başkanı Fatih Acar, TRT’de katıldığı bir programda, çalışmalarda sona gelindiğini ve kısa süre içinde sistemin devreye gireceğini açıkladı. Acar’ın verdiği bilgiye göre, sağlıkta yaşanan fatura takip sıkıntısı sona erecek. Yeni sistemle birlikte bütün SGK’lılar hastanelerde kendileri adına SGK’ya fatura edilen tüm giderleri internet üzerinden görüp, muhtemel yolsuzluğu anında tespit edebilecekler. Yeni sistem sayesinde SGK’lılar haksız katkı payı ödemekten, SGK da milyarlarca lirayı hastanelere kaptırmaktan kurtulacak.

İNTERNETTEN GÖRECEK
Sağlıktaki yolsuzluklara “dur” diyebilecek proje sayesinde, SGK’lılar TC kimlik numaraları ve kendilerinin oluşturduğu şifreyle internet üzerinden sisteme girecek. Bu sayede sisteme giren kişi hangi tarihte hangi hastaneye gittiğini, bu hastanede kendisine hangi muayene, tedavi ya da tetkiklerin yapıldığını liste halinde görecek. Vatandaş, bu liste içerisinde kendisine yapılmayan tetkik ya da tedavinin SGK’dan tahsil edilmiş faturasını gördüğünde bunu aynı internet sayfası üzerinden SGK’ya bildirecek. SGK, vatandaşın bildirimini değerlendirip hem o vatandaş için hazırlanmış faturaları ayrıntılı inceleyip sonuca bağlayacak hem de hastanenin diğer işlemlerini mercek altına alacak. Soygunu yakalayan SGK’lı bu sayede hastanelere ödediği katkı paylarını geri alabilecek. Örneğin bir tetkik ya da tedavi yapıldığı iddiasıyla SGK’lıdan alınan katkı payları o vatandaşa iade edilecek. Vatandaş aynı zamanda devleti milyonlarca liralık haksız ödemeden kurtaracak. Yapılan haksız ödemeler geri alındığı gibi bu hastanelerin sözleşmeler feshedilecek.

hastanedeki
faturayı
hasta
kontrol
edecek
Yorum (5)
Dr
Doğuda çalışıyorum. Yarısının okuması yazması yok ve türkçe bilmiyorlar. Adam hasta kabulden sıra alamıyor. Hangi fatura incelemesinden bahsediliyor?
0
Cevapla
metin delen
Beyfendi boş konuşuyor.Bursada 2 hastane hariç isteyen istediği parayı rahatlıkla alabiliyor.rahatlıkla alanlar aynı zamanda partiye yakın isimler.fatih bey bu yazılanları okuyor mu bilmem ama çıkarılan her yönetmelik dürüst nizami çalışmaya özen gösteren özel hastaneleri vuruyor, diğerleri etkilenmiyor bile...birisi boş konuştuğunu değişen bir şeyin olmadığını bu zata anlatsın.Çıkartılan yönetmelikler uygulanamaz boyutlarda olduğu için her özel hastane şimdi bir milletvekili ile temas edip kendini siyasal olarak koruma altına almaya çalışıyor...Sonuç sen absürd yönetmelik çıkart, özel hastane sahiplerinin üzerinde demoklesin kılıcını sallandır, özel hastane sahipleride siyasilerin kapısınıda kapı kulu olsun.Benim tanıdığım malum partinin önünden geçmeyen hastane sahibileri şimdi malum siyasi partinin içinde mecburen siyasete başladılar.
0
Cevapla
Fikri bol
Bir hastane bilgisayarda faturaya ücretli bir işlen girdiğinde anında hastanın cep telefonuna mesaj gönderilsin. Bu bilinirse hiç kimse yapmadığı bir işlemi yapmış gibi gösteremez.
0
Cevapla
Necdet Erdoğdu
Bugün performansla ilgili görüşlerimi kısaca belirtirken ,bu düşünceye parelel görüş belirtmiştim.Çok doğru ve yerinde bir düşünce En kısa zamanda uygulanır umarım.Bu vesileyle;SGK fatura denetlemede,sözleşmeli,part time da olabilecek branş hekimlerinin de bulundurulmasında yarar görüyorum
0
Cevapla
Adnan Öbek
Bay Acar Efendi; Siz , bir işletmenin muhasebe cetvelini vatandaşın anlayabileceğini iddia etseniz kargalar bile güler. Benim yaptığım tıbbi işlemi vatandaş ne anlar ? Sizin fatura kontrol eden doktorlarınız bile branşı dışındaki işlemleri bilemiyor... Nasıl bu kadar cahil ve saf olabilirsiniz ? Efsus !!!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir