Medimagazin logo

Hastanede ölüme tazminat yolu açıldı

Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, hastane bakterisi yüzünden ölen 17 aylık Yiğit Talha Yıldırım'la ilgili dosya 4 yıl sonra yeniden açılıyor.
Kaynak: ZAMAN
Hastanede ölüme tazminat yolu açıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

2007'de meydana gelen olayda, minik Talha ile birlikte, 9 yaşındaki Meryem Cura ile 2,5 yaşındaki Meltem Şen, başarılı geçen kalp ameliyatlarından sonra yoğun bakım ünitesinden çıkamamıştı. Ölümlerin, hastanede kaptıkları bir bakteriden meydana geldiği ileri sürülmüştü. Ölen çocuklardan sadece Yiğit Talha'nın ailesi, üniversitede görevli bazı kişiler hakkında 'taksirle adam öldürme ve görevi ihmal'den suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi ise olayın incelenmesi için tedaviyi gerçekleştiren bazı üst düzey doktorların da aralarında bulunduğu bir kurul oluşturdu. İnceleme yetkisi verilen Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı, kendi kendisini suçsuz buldu.

İşlemin hukuka aykırı olduğunu öne süren ailenin avukatı Ergin Gücca ise Ankara 9. İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Dava, ailenin lehine sonuçlandı. Mahkeme, üniversite tarafından yapılan incelemeyi yüzeysel ve hukuka aykırı bularak, hastane ve yetkililerinin ihmali olmadığı yönündeki işlemin iptaline karar verdi. Bir önceki incelemenin aksine yeni kurulacak ekibin tedaviyi gerçekleştiren kişilerden bağımsız olarak belirlenmesi talebinde bulundu. Gazi Üniversitesi'nin avukatı Bilgen Berber ise konunun temyizi için Danıştay'a başvurdu. Ayla Kıvılcım başkanlığında 18 Ekim 2011 tarihinde toplanan Danıştay 8. Dairesi, üniversiteyi üzecek önemli bir karara imza attı. Mahkeme, "İdare mahkemesince verilen kararın dayandığı gerekçe usul ve yasaya uygun olup, bozulmasını gerektiren bir neden bulunmadığından, temyiz isteminin reddi ile anılan kararın onanmasına ve yargılama giderlerinin temyiz isteminde bulunan üzerinde bırakılmasına oy birliği ile karar verildi." açıklamasını yaptı. Kararın ardından minik Talha'nın ailesi, sorumlular hakkında 300 bin TL'lik maddî ve manevî tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

hastanede
ölüme
tazminat
yolu
açıldı
Yorum (9)
Frankie Bellevan
Bence sadece hastane ölümlerine değil,pastane,postane,dostane ne kadar ölüm varsa hepsi için tazminat yolu açılmalı.ölen vatandaşlrımızın hepsinin ailelerine ayrım gözetmeksizin(Hekim aileleri hariç)deve yüküyle maddi,manevi,uhrevi,zührevi tazminat ödenmeli.
0
Cevapla
RKTR
Bu iş resmen para kazanma yolu oldu. Artık her şeye dava açarak servetler kazanacaklar.
0
Cevapla
kasabalı
tıbbi hata tamam anladık, hastane enfeksiyonları kesinlikle sıfırlanmaz en gelişmiş ülke ve sağlık sisteminde bile görülür sonuç üzücüde olsa bazı ölümlerde tıbbi hata olmadan da olur ,ne yapacaksınız her ölenin dr unu da yanında öldürüp asacakmısınız
0
Cevapla
Adnan Öbek
Aselsan Mühendisi nin 2006 yılında intihar değil, cinayete kurban gittiği 5 yıl sonra 2011 de teşhis ediliyor... Ortada bir ölüm var ve TEŞHİS 5 yıl sonra !!! Savcıya-Polise soruşturma açılacak mı ? Neden erken teşhis edemediler ? Doktordan hemen teşhis bekleyenler aynaya baksın...
0
Cevapla
kamilomur
Hastane bakterisinden Danıştay ne anlar.Acil yeni hukuki düzenleme yapılması gerekmektedir.Bu ülkede hekimlik yapmak gerçekten çok zor olmaya başladı.Kendi meslekteşlarını yargılayan hakimler hafifletici bir çok neden bulurken iş hekime geldi mi sanki aramızda bir husumet varmış gibi davranmaktadır.Bu arada kadere inanan bir toplum görünümünden iş sağlığa geldimi hemen uzaklaşılmaktadır.Deprem kader,trafik kazası kader,apartmandan üzerinize cam düşmesi kader,hasta öldümü kesin doktor hatası vardır.Bu iki yüzlülükten başka bir şey değil.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir