Medimagazin logo

Hacettepe Rektörü; İngilizce Tıp sömürü ülkelerinde var

HACETTEPE Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, hazırlık sınıflarındaki yabancı dil problemini çözmek için radikal değişiklikler yapılması gerektiğini söyledi. Rektör Tuncer, "Almanya’da ’İngilizce Tıp’ duydunuz mu? Ya Fransa’da? Yok. Böyle bir gariplik olabilir mi? Olmaz. Böyle şeyler ancak sömürge ülkelerinde var. Değiştirmemiz lazım" dedi.
Kaynak: HÜRRİYET
Hacettepe Rektörü; İngilizce Tıp sömürü ülkelerinde var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) hazırlık muafiyet kursuna devam eden 107 öğrenciyle buluşan Rektör Tuncer’e öğrenciler büyük sevgi gösterdi. Burada öğrencilerin hazırlık sınıflarındaki yabancı dil ile ilgili yaşadıkları sorunları dinleyen Rektör Tuncer, bu konuda radikal değişiklikler yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Almanya’da ’İngilizce Tıp’ duydunuz mu? Ya Fransa’da? Yok. Böyle bir gariplik olabilir mi? Olmaz. Böyle şeyler ancak sömürge ülkelerinde var. Değiştirmemiz lazım. İlla İngilizce eğitim demek yanlıştır. Good morning diye derse başlanıyor, Çok tuhaf. Dilimiz Türkçe, aramızda yabancı yok, ama İngilizce anlaşmaya çalışıyoruz. Öğrenci, İngilizce’yi geçemediği için Türkçe eğitimine devam edemiyor. Bu yanlışlığı düzeltmeliyiz. Güzel Sanatlar Fakültesi’nden arkadaşlar bir duvar çalışması yapmışlar. ’Türkçe oku, Türkçe geç’ yazıyor. Bizim ülkemiz de bir dünya ülkesi. Arkadaşlar İngilizce öğrenilsin. Ya da başka bir yabancı dil. Ama mesela 4 yılda öğrensin bunu öğrencilerimiz. Zorlamayalım. Böyle bir sistem düşünüyoruz. Belki yarın, belki yarından da yakın gerçekleştireceğiz bunu. Bir de sınav konusu var. Yurtdışında öğrenci telefon açıp ’Sınava gelemeyeceğim’ diyor. İstediği zaman girebiliyor. Bizde de benzer uygulama olmalı."

Rektör Tuncer, daha sonra öğrencilere şöyle seslendi:

"Her anınızı değerlendirin. Öğrencilik yıllarınız bir daha geri gelmeyecek. Şu anda aldığınız nefes bir daha geri gelmeyecek. 75 yıl yaşasak alacağımız nefes sayısı 1 milyon 250 bin. O yüzden her saniye değerli. Tadını çıkarın, sevgi ve saygı içinde dolu dolu yaşayın. Gelecekte öğrenci cennetine hoş geldiniz diyeceğiz öğrencilerimize. Yarım yüzyıllık üniversiteyiz. Ama yeterli yurt yok. Kafamızı kuma gömüp sorunları görmezden geldik. Hedefimiz 20 – 25 bin kişiyi barındırabilecek bir sayıya ulaşmak. İstiyorum ki öğrenciler Hacettepe’deki ilk yılllarında mecburen yurtta kalsın. 4 kişilik odalarda kalıyordu öğrenciler. Odaları 2’şer kişilik yaptık. Daha medeni bir ortam olsun istedik. Özel yurt kiralayacağız. Bu dönem birkaç ay sıkıntı olacak. Beytepe çok güzel bir kampüs. Özel tilkimiz bile var. 2 yıl içinde oldukça kapsamlı bir sağlık kampüsü olacak Beytepe’de. Hacettepe, 3 - 4 sene sonra herkesin girebilmek için can atacağı bir adres olacak."

hacettepe
rektörü
acı
konuştu
Yorum (24)
ahmet er
hocam bir de hacettepe eczacılık fakültesindeki farmasötik kimya abd nin uyguladığı ağalık düzenine bi son verseniz ne güzel olurdu eczacılık öğrencileri için.
0
Cevapla
Lutfiye Peker
Hocam, İngilizce Tıptaki tiyatroyu çok güzel anlatmış. Aynen bizim sözlerimizi kullaniyor olmasini tebrik ediyorum. (biz kendi kendimize söyleniyoruz sanıyorduk, aklin yolu birmiş) Nur içinde yatsın, Ustaçelebi gibi gerçek sahne kişilikleri haricinde hiçbir dersi net hatırlamıyorum. Hocanızla temasa gecemediğiniz ders ders değildir. Ders text okunan yer olmamalıdır.
0
Cevapla
Frankie Bellevan
bizim sömürü ülkesinden farkımız mı var? veya,acaba her zaman mı böyleydik? belki de hiçbir zaman tam bağımsız olamadık. asıl sorun bu olsa gerek. milli bir politikanız ve duruşunuz yoksa bunları sorgulamak abesle iştigal. önce durum tesbiti yapmak gerekir.bu konuda anlaşmak,toplumsal mutabakata varmak gerekir. şahsiyetli ve onurlu bir duruşunuz yoksa dünya'nın her tarafında(türkçe olimpiyatlarıymış) türkçe konuşulsa ne olur,konuşulmasa ne olur? ben onurlu bir türkiye'nin vatandaşı olarak türkçe konuşmak isterim. bu olmayacaksa,bunu başaramayacaksak hiç konuşmayalım daha iyi. özürlü bir ülke'de,özürlü vatandaşlarımız gibi işaret dili ile anlaşırız. hiç değilse mevcut durum konusunda farkındalığımız olur.
0
Cevapla
akademisyen
Bu çıkışın ardından gelecek hamle muhtemelen doçentlik başvurusunda ingilizce sınavı kaldırılsın olacak. Eğer böyle bir şey yaparlarsa çok çok kötü olur. Çünkü zaten kalite düşük, dil bile bilmeyen adamlar iyice ortalıkta dolaşmaya başlarlar. Yabancı dil konuşamayan ve anlamayan adamdan hiç akademisyen olabilir mi? Dünyadan haberi olmayan insanlar öğrenci eğitecek! Diğer nokta da şu, Türkiye diğer ülkelerdeki Türk okulları ile gurur duyuyor, çelişkili değil mi?
0
Cevapla
ÖZGÜR DEMOKRAT
yabancı dil yaşanarak öğrenilir..bugün türkiye önlerinde 20 bin kelimelik ingilizce sözcüker..ve binlerce ingilizce gramer şifreleri..ezber yapmaya çalışan akedemisyen mezarlğıdır..ve inanın hiç biri antalyada, bir otelde çalışan bir garson kadar ingilizceyi anlayamaz ve konuşamaz..türk akedemisyenler sanki ingilizlere gramer dersi verecek gibi ÜDS nin gramer inadına kurban ediliyor..en iyisi YÖK başkanının bu ezberi bozması !..ünivesiteler arası kurul "ÜDS yi doktora öncesine çeksin-ÜDS tamamen tercüme sınavı olsun-mevcut akademisyenler de bugün doktora şartı olan 55 puanla doçentlik sınavına girsin "..mesele biter..!..selam ve saygı..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir