Medimagazin logo

FDA, yeni Alzheimer ilacı Kisunla'yı onayladı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), yetişkinlerde Alzheimer hastalığıyla mücadeleyi amaçlayan enjekte edilebilir bir tedavi olan Kisunla'ya (donanemab-azbt) yeşil ışık yaktı.
Kaynak: MEDİMAGAZİN
FDA, yeni Alzheimer ilacı Kisunla'yı onayladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

MEDİMAGAZİN - ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), yetişkinlerde Alzheimer hastalığı için yeni bir enjekte edilebilir tedavi olan Kisunla'ya (donanemab-azbt) yeşil ışık yaktı. 

Kisunla, reçeteleme kılavuzuna uygun olarak her dört haftada bir intravenöz infüzyon yoluyla uygulanacak. Hafif bilişsel bozukluğu veya hafif demansı olanlar da dahil olmak üzere erken evre Alzheimer hastalarında kullanılması amaçlanıyor.

Bilişsel becerileri iyileşme gösterdi

1.700'den fazla katılımcının yer aldığı klinik çalışmalar, Kisunla'nın plaseboya kıyasla bilişsel gerilemeyi etkili bir şekilde yavaşlattığını gösterdi. Kisunla ile tedavi edilen hastalar hafıza, düşünme becerileri ve günlük görevlerde iyileşme gösterdi.

Bununla birlikte, tedavi potansiyel riskleri de beraberinde getiriyor. FDA, geçici beyin şişmesine ve nadir durumlarda daha ciddi komplikasyonlara neden olabilen amiloidle ilişkili görüntüleme anormallikleri (ARIA) hakkında bir uyarı yayınladı. Hastalar tedaviye başlamadan önce ARIA geliştirme risklerini değerlendirmek için genetik teste tabi tutulabilirler.

fda
kisunla
alzheimer
tedavi
onay
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir