Medimagazin logo

Erciyes'ten 3 öğretim üyesi TÜBA üyesi oldu

Erciyes Üniversitesi Rektörü, TÜBA Asli Üyeliği ve Bilim Konseyi Asli Üyeliğine, iki öğretim üyesi ise TÜBA Asli Üyeliğine seçildi
Erciyes'ten 3 öğretim üyesi TÜBA üyesi oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından, 2 Haziran 2012 tarihinde yapılan Bilim Kurulu Toplantısı’nda Türkiye Bilimler Akademisi TÜBA Asli Üyeliği’ne seçilen Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, 9 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirilen TÜBA Genel Kurul Toplantısı’nda ise en yüksek oyu alarak TÜBA Bilim Konseyi Asli Üyeliği’ne seçildi.

TÜBİTAK Bilim Kurulu’nun 2 Haziran 2012 tarihinde yapılan toplantısında Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur’un yanı sıra, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Özgöçmen ile Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Kişi de TÜBA Asli Üyeliği’ne seçildi.  

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanına bağlı, tüzel kişilikli, bilimsel, idari, mali özerkliğe sahip bir kurum olan Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), 1993 yılı Eylül ayında 497 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kuruldu ve 7 Ocak 1994 yılında çalışmalarına başladı, görevleri işe şunlar:
Bilimsel konularda ve bilimsel önceliklerin saptanması amacıyla incelemeler ve danışmanlık yapmak, toplumda bilimsel yaklaşım ve düşüncenin yayılmasını sağlamak, Hükümete, Türk bilimcileri ve araştırmacılarının toplumsal statüleri, yaşam düzeyleri, gelirleri ve bu tür faaliyetlerin gereği olan özel kolaylık ve ayrıcalıklara ilişkin mevzuat değişiklikleri önermek, bilimin öneminin ülke kamuoyunca takdir ve kabulünü sağlamak ve bilim adamlığını özendirmek için ödüller vermek ve belirtilen bütün bu amaçların gerçekleşmesi için her türlü faaliyette bulunmak.
 

erciyes'ten
3
öğretim
üyesi
tüba
üyesi
oldu
Yorum (3)
Enver Kulan
Üniversitelerde bile siyaset ve siyasi görüşler ön planda. Bilim yuvası dedikleri yerler şu an seçim döneminde ve bir belediye seçiminden farksız işler dönüyor.
0
Cevapla
ali yılmaz
artık liyakata niteliğe bakılmadan herkes eğer düşüncesi uyuyorsa kolaylıkla atanabiliyor. afyondan dahi 3 kişi tüba üyesi olmuş....
0
Cevapla
Rezzan Kebap
Samsunda 10 kişiye mezar olan TOKİ konutlarının felsefesi sağlık ve bilimde de sürüyor. Tüba üyeliği tarikat liyakatı oldu, sağlık kalitesizleşti hastanelerde bundan sonra yüzen cesetleri görmeye hazırlanın.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir