Medimagazin logo

Ege Üniversitesi Hastanesi 14 ay sonraya MR randevusu verdi

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yaşayan 37 yaşındaki öğretmen Murat Yazar, bacaklarındaki rahatsızlık sebebiyle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti.
Ege Üniversitesi Hastanesi 14 ay sonraya MR randevusu verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Beyin cerrahi servisinde muayene olan Yazar, doktor tarafından MR çekimine gönderildi. Tedavisinin aksamadan devam edebilmesi için vakit kaybetmek istemeyen Yazar'a, hiç beklemediği bir cevap verildi. 23 Haziran 2011 günü gittiği hastanede, MR çekimi için 14 ay sonraya, yani 24 Ağustos 2012 tarihine randevu verildi.


Şaşkına dönen Murat Yazar, tarihi ilk uyduğunda 2011 Ağustos ayı sandığını ancak 2012 olduğunu anlayınca şikayet için başhekimliğe gittiğini anlattı: "Başhekimlikteki sekreter, şikayetimi dilekçe yazarak iletmemi istedi. Ben başhekimle birebir görüşmek istedim ancak görüştüremeyeceklerini, dilekçemi işleme alacaklarını söylediler. Bunun üzerine Türkiye'nin en kapsamlı hastanelerinden biri olan Ege Üniversitesi'nden hayal kırıklığı içinde ayrıldım. Devletimiz sağlığa milyonlarca lira aktarırken bu paralar nereye harcanıyor ki bize 14 ay sonraya gün veriyorlar?"

ege
üniversitesi
nastanesi
14
ay
sonraya
mr
randevusu
verdi
Yorum (4)
Tip doktoru
Sen hala devletimiz de, hastaneye laf et, o paralar gereksiz hastaların hastaneleri işgal etmesi yüzünden harcanıyor.
0
Cevapla
ihsan
eee devlet hastanesinde yapılsa böyle bir şey ortalığı birbirine katarlar. Orda başhekimle bile görüşemiyor. Randevu tarihi şikayeti için de başhekime giden bir öğretmen de ilginç tabi. Hasta hakları birimini duymamış galiba, ya da üniversitede yok .
0
Cevapla
AtomAnt
Üniversitelerde pirimli muayene randevusu uygulanırken hemen o akşam gerekli işlem yapılabiliyordu. Ne zaman ki pirimli muayene sona erdi bu sıkıntılar başgöstermeye başladı. Üniversitelerde görev yapan ve sağlık sistemine katkı yapması ve çözüm üretmesi beklenen, ancak pirimli hasta bakmayı tercih eden öğretim üyeleri, yapılan tüm bu hatalı uygulamaların sorumluluğunu kendilerinde aramalılar. "Pirim yoksa hasta bakmak yok" diyen sözde akademisyenlerin dönemi de yakında sona erecek, merak etmeyin!
0
Cevapla
A.S
SGK Özel Görüntüleme Merkezleriyle anlaşma yapıp hastaların hizmet alacağı sağlık kuruluşunu seçme özgürlüğünü sağlamadıktan sonra bu sorunlar giderilemez.SGK sigortalılarının gideceği alternatifleri sunmak zorundadır.Özel görüntülem merkezleri hastane içlerinde bulunan görüntülme hizmetlrine göre hem hasta konforu hemde görüntüleme hizmeti açısından daha iyi olmak zorunda olduğunu bilir.Çünki rekabet ortamında hizmet verir.Görüntüleme hizmetinin devlet hastanesinde yada özel görüntülme merkezinden alınmasının SGK ya maliyeti de aynıdır.SGK yetkililerinin hastalara hizmet alacakları merkezi seçme hakkını vermesinin bu sorunları ortadan kaldıracağına inanıyorum.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir