Medimagazin logo

Dünya Gastroenteroloji Derneğinden Türk hekime üstün hizmet ödülü

Prof. Dr. Ayşe Nurdan Tözün, derneğin Avrupa bölgesini temsilen "Master of WGO" ödülünü alan ilk Türk ve ilk Türk kadın hekim oldu
Kaynak: AA
Dünya Gastroenteroloji Derneğinden Türk hekime üstün hizmet ödülü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Dünya Gastroenteroloji Derneği (WGO) tarafından verilen "Master of WGO" ödülünün sahibi, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Nurdan Tözün oldu.

Acıbadem Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, sindirim sistemi hastalıklarının önlenmesi, tedavi rehberleri yayınlama ve gastroenteroloji uzmanlık eğitimi konularında faaliyet gösteren derneğin "Master of WGO" ödülü, iki yılda bir olmak üzere bilim ve eğitim alanında üstün hizmet sunan kişilere veriyor.

Ödülü alan ilk Türk hekim oldu

Dernek, gastroenteroloji alanındaki özgün bilimsel araştırmaları, eğitime verdiği destek ve WGO'nun misyonu doğrultusunda yaptığı üstün toplum hizmetleri nedeniyle Tözün'ü ödüle layık gördü.

Tözün, derneğin Avrupa bölgesini temsilen "Master of WGO" ödülünü alan ilk Türk ve ilk Türk kadın hekim oldu.

Prof. Dr. Ayşe Nurdan Tözün'e ödülü, Dubai'de düzenlenen "Dünya Gastroenteroloji Kongresi"nin açılış töreninde derneğin eski başkanı Prof. Dr. Naima Lahbabi Amrani tarafından takdim edildi.​​​​​​​

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tözün, "Geleneksel olarak her 2 yılda bir, alanında önemli işler başarmış gastroenteroloji doktorlarına verilen bu ödül, 4 erkek hekim ile birlikte ilk kez, biri ABD'den olmak üzere iki kadın hekime verildi. Özellikle bir kadın olarak bu ödülü aldığım için ülkem adına ayrı bir kıvanç duyuyorum." şeklinde konuştu.

dunya gastroenteroloji dernegi
ayse nurdan tozun
odul
Yorum (3)
Deez Nuts
korler sagirlar birbirlerini agirlar, biraz da genclere yol verin, tesvik edin. ulkenin en buyuk sorunu da bu zaten
6
Cevapla
Ismail Dursun
@deez nuts degerlı yorumcu ve kıymetli beğeni sahipleri. bu ödülü almak için açıklamada da yazıldığı gibi ilgili alanla alakalı sağlam bir eğitim, uzun yılları alan araştırma ve tecrube gerektiği aşıkar. "genclere yol verin" sloganı bu durum için şık bir yorum olmamış. hepinize saygılar sunuyorum.
Cevapla
Özlen Atuğ
saygıdeğer nurdan tözün hocam, çok sayıda tıp öğrencisi, asistan, uzman, akademisyen yetiştirerek, akademik alanda önümüzü açıp, yolumuza her daim ışık tutarak, uluslararası gastroenteroloji alanında ülkemizi en güzel şekilde temsil ederek özellikle biz kadın akademisyenlere rol model olmuştur.
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir