Medimagazin logo

“Döner sermaye gelirleri iyileştirilsin”

Hastane gelirlerinin düşmesine bağlı olarak döner sermaye gelirlerinin eridiğine dikkat çeken Elazığ-Bingöl-Tunceli Tabip Odası, döner sermaye gelirlerinin iyileştirilmesi ve emekliliğe yansıtılmasıyla ilgili çalışmalar yapılmasını istedi
“Döner sermaye gelirleri iyileştirilsin”
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol


Elazığ-Bingöl-Tunceli Tabip Odası, sağlık çalışanlarının döner sermayelerindeki gelir kaybının her geçen yıl büyüyerek devam ettiğini bildirdi.

Tabip odasından yapılan açıklamada, sağlıkta dönüşümün ayaklarından birisinin de döner sermaye gelirlerinden çalışanlara pay aktarılması olduğu kaydedildi. Açıklamada, “Fakat gelinen noktada son 5 yılda Sosyal Güvenlik Kurumunun muayene ve tedavi paket ücretlerine zam yapmaması buna karşın hastanelerin sarf, laboratuvar kitleri,temizlik ve güvenlik gibi hizmet alımlarına sürekli yapılan zamlar, ayrıca personel sayısının artışına bağlı olarak pastanın daha çok bölünmesi sonucu, başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirleri sürekli olarak azalmaktadır. Memur maaş zamları ancak döner sermaye tavan tutarlarını arttırmakta bu da idari kadrolar dışında zaten tavana yaklaşması bile mümkün olmayan sağlık çalışanlarını etkilememektedir.” denildi.

Enflasyon ve sözü edilen nedenlerden dolayı hastane gelirlerinin düşmesine bağlı olarak eriyen döner sermaye gelirlerinin, ayrıca emekliliğe de yansıtılmayarak mağduriyetin bir kat daha artırıldığı dile getirilen açıklamada, hasta memnuniyeti kadar sağlık çalışanlarının da memnuniyetini gözetmeyen bir dönüşümün, sürdürülebilir olmadığı vurgulandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Sağlıkta dönüşümün başlangıcında sağlık çalışanlarına vaat edilenlerle gelinen nokta arasında uçurum vardır. Gidişat böyle olursa sağlık çalışanlarının bir süre sonra kuru maaşa talim etmeleri kaçınılmazdır. Hekim temininde güçlük çekilen yerlerde başlangıçta söylenen teşvikler de şu anda yoktur. Zor, uzun ve pahalı bir eğitimden geçen hekimlere insanca yaşayabilecekleri bir ücret verilmezse bu hekimlik mesleğinin sonu olur. Kimse iyi bir getirisi olmadan bu kadar riskli bir işi yapmak istemeyecek, iyi beyinlerin hekimlik mesleğinden kaçmasına bağlı olarak kalite problemi oluşacaktır. Bunun örnekleri tıpta uzmanlık sınavında cerrahi branşlardan kaçmayla görülmeye başlanmıştır. Türkiye de sürekli hekim açığından bahsederken var olan hekime bile hakkının verilmemesi, ileride  sayısının artmasıyla beraber hekimleri ucuz iş gücü olma tehlikesiyle karşı karşıya getirecektir. Sağlık Bakanlığından sağlık çalışanlarının döner sermaye gelirlerinin iyileştirilmesi ve emekliliğe yansıtılmasıyla ilgili  çalışmalar bekliyoruz.”
 

“döner
sermaye
gelirleri
iyileştirilsin”
Yorum (4)
se
Ne umduk ne bulduk, paradan vazgeçtik canımız sağ olsun!
0
Cevapla
kerim
Uygulamaya konduğundan beri SB dışında çalışan sağlık çalışanları döner sermaye ve performans alamamaktadır. Dengeleyici bir ek ödeme, denge tazminatı da verilmemektedir. Yasayı yanlış, dengesiz, adaletsiz düzenleyip uygulayanlar bunu hemen acilen düzeltmelidirler
0
Cevapla
Bekir
İyileştirilsin de döner alamayan 6000 kişi var SB dışında çalışan, önce onlara da bu imkan sağlansa sonra iyileştirilse daha isabetli, daha hakkaniyetli olur bence..
0
Cevapla
okan
Söylemekle olmuyor anladıkları tarzda konuşmak gerekli
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir