Medimagazin logo

Doktorlar gidiyor! Açığı kapatmak için kadrolar iki katına çıkarılacak

Çok sayıda doktorun ayrılması nedeniyle, doktor açığı oluştuğu ve sorunun çözümü için uzman doktor kadrolarının iki katına çıkarılması kararı alındığı öne sürüldü.
Kaynak: Hürriyet - Nuray Babacan
Doktorlar gidiyor! Açığı kapatmak için kadrolar iki katına çıkarılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, sağlık sisteminde pandemi sürecinde yaşanan sorunların çözümü için bazı adımlar atılacak. Hastanelerdeki yığılma ve randevu alamama sorununun bekletilen ve ihmal edilen tedaviler nedeniyle yaşanmaya başladığı belirtiliyor. Diğer bir neden ise biriken hasta kapasitesini karşılayacak yeterli sağlık çalışanı olmaması.

Çok sayıda doktorun ayrılması nedeniyle, sağlık personeli açığı olduğu ifade edildi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sağlık personeli açığının kapatılması için çalışma yapılmasını istediği öğrenildi. Önümüzdeki dönem yapılacak uzmanlık sınavı başvurusu için kadroların iki kat artırılmasının planlandığı belirtiliyor. Bu yıl 15 bine yakın yeni doktorun mezun olduğu, açığın kapatılmasının uzmanlık eğitimiyle birlikte zaman alacağı ifade ediliyor.


TUS’ta kontenjanlar 2 katına çıktı! İşte en çok kontenjan açan 10 kurum!


Aile hekimleri

Yapılan değerlendirmelerde, uzman doktor açığının kapatılması için yapılan çalışmaların aile hekimi olarak görev yapan kadronun azalmasıyla sonuçlanmaması için önlem alınması gerektiği belirtildi. Yetkililer, 28 bin aile hekiminin büyük bölümünün pratisyen hekim olduğunu, bunlardan uzmanlığı tercih edenlerin sayısının fazla olması durumunda, bu kez de aile hekimliklerinde açık yaşanabileceğini dile getirdiler.

İhmale gelmez

Pandemi sürecinde ihmal edilen hastalıklar ve bunlarla mücadele konusunda birçok çalışma yapıldığı belirtiliyor. Verilere göre, Türkiye’de hastaneye başvuran kalp krizi hasta sayısı, pandemi önceki dönemde yapılan aynı çalışmaya kıyasla yüzde 47.1 oranında azaldı. WHO tarafından yapılan araştırmaya göre, 135 ülkenin yüzde 95’inde temel sağlık hizmetleri COVID-19 nedeniyle aksadı. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, en çok ihmal edilen ve sorun yaratabilecek rahatsızlıklar arasında tüberküloz, kanser, KOAH gibi tedavisi ertelenenler sayılıyor. İhmal edilen hasta gruplarından birinin de hepatit hastaları olduğu ifade ediliyor. Dünya genelinde siroz ve karaciğer kanserine sebep olan Hepatit B virüsü (HBV) ve Hepatit C virüsü (HCV) enfeksiyonu önemli bir halk sağlığı sorunu olarak belirtiliyor.

doktor
uzman doktor
kadro
doktor açığı
Yorum (15)
akdağın dönercisi
recep akdağ seçime yakın 35 yaş üstü bütün Erzurumluları profesor yapacakmış.Böylelikle ülkemiz profesor sayısında dünyada birinciliğe yükselecekmiş.
46
Cevapla
ismail yetenek
Sahu dan kontenjan sınırının kaldırılmasını da bekleriz.
9
Cevapla
hasan erden
Anlamadınızmı kamu boşaltılıp dr lar özele yönlendiriliyor. Özele talep artırılıp dr paraları hem özelde hemde kamuda aşağı çekiliyor. Özellerin sahiplerinin isteği yapılıyor.
60
Cevapla
Yorumsuz
Bende uzun süredir çevremde bu arkadaşlar nasıl doçent ,prof. oldu diye düşünüyordum.Poliklinik yok,ameliyat yok,acil yok ,servis yok,dil ağızınkinden ibaret, yayın yok. Meğer bu günler içinmiş
63
Cevapla
SERHAN
sağlıkta dönüşüm adıyla büyük hayallerle başlayan program son 10 yılda sağlıkta çöküşüm oldu.aile hekimlikleri de zaten çöküş tamamlandı buraya yazıyorum asm ler özeller tek tek kapanacak aile sağlığı elamanı bulunmayacak giderler ödenemediği için elektrik su doğalgaz kapanacak aile hekimliğinde istifalar emeklilikler artacak bir kısmı da yurt dışı için gitmeye çalışacak geldiğimiz son nokta bu....şimdi diyeceksiniz ki ekonomik kriz var ekonomik kriz yokken de gördük yani bahane üretmeye gerek yok sonuç ortada...
31
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir