Medimagazin logo

Doktor ve ambulans, yatalak hastanın ayağına gidecek

Trabzon'da İl Sağlık Müdürlüğünün başlattığı uygulama kapsamında 9 ambulansla hizmet veren sağlık personeli, randevu alan yatalak ya da yaşlı hastalara evlerinde sağlık hizmeti sunmaya başladı.
Doktor ve ambulans, yatalak hastanın ayağına gidecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol

TRABZON (A.A) - Uygulamanın tanıtımı ve bu hizmeti verecek 9 ambulansın hizmete girmesi dolayısıyla Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törende konuşan Vali Recep Kızılcık, Türkiye'nin sağlık alanında insana yakışır kalitede hizmet sunabilmek için çağdaş uygulamaların hemen hemen hepsini sunmanın gayreti ve arayışı içerisinde olduğunu söyledi.
    

Bunun devletin insanına verdiği kıymetin ve refah devleti olma yolunda katettiği mesafenin bir göstergesi olduğuna dikkati çeken Kızılcık, ''Sağlıkta dönüşüm politikasının bir sonucu olarak bir ilk Trabzon'da gerçekleştirilecek. Bu uygulamada yatağa bağımlı hastalarımız hastanelere gelmeden, kısa süre sonra sayıları 20'e çıkartılacak bu 9 ambulans ile sağlık personeli, vatandaşlarımızın evine gidecek ve mesai saatleri içinde ve önceden teşhisleri konulmuş, kronik tedaviyi gerektiren hastalarımızın sağlığa kavuşmasına yardımcı olacağız'' dedi.
    

Kızılcık, devlet olarak, bu güzel hizmeti vatandaşın ayağına giderek sunmanın hazzını yaşadıklarını ifade ederek, uygulamada emeği geçenlere teşekkür etti.
    

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da 2002 yılından önce insanların hastanelerde rehin kaldığını, cenazesini alamadığını ve para vermeden acil servislerde sağlık hizmeti alamadığını anlatarak, artık Türkiye'de ambulansın 7-8 dakikada hastanın ayağına gittiğini, hatta ambulans helikopter ya da ambulans uçakla sağlık kuruluşuna götürüldüğünü söyledi.
    

Kendilerinin de belediye olarak ''evde bakım'' hizmeti verdiklerini, bu uygulamada yaşlı, bakıma muhtaç insanların evine giderek evinin süpürülmesi, yemeğinin yapılması, hatta banyo yaptırılması gibi hizmetler sunduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, bundan sonra evde sağlık hizmeti veren sağlık personeliyle koordineli çalışacaklarını vurguladı.
    

Gümrükçüoğlu, evde sağlık hizmeti verecek personelin yanı sıra kendilerinin de araçları ve görevlileriyle yine evlere giderek, ihtiyaç duyan yaşlı ve hastalara verdikleri hizmeti sürdüreceklerini kaydetti.
    

İl Sağlık Müdürü Kemal Süleyman da yeni uygulamaya konulan evde sağlık hizmetlerinin mesai saatleri içinde ve randevulu sunulacağını, acil hastalara hizmet verilmediğini anlatarak, acil durumlarda 112 Acil Servisin aranmasını istedi.
    

Süleyman, uygulamanın Trabzon kent merkezindeki 5 hastane ile Of, Sürmene, Araklı, Akçaabat ile Vakfıkebir devlet hastanelerinde konuşlandırılan ambulanslarla verileceğini aktardı.
    
     -EVDE SAĞLIK HİZMETİ-
    
     Sağlık Bakanlığına bağlı İl Sağlık Müdürlüğünce uygulanan evde sağlık hizmetinden, daha önceden teşhisi konulmuş yatağa bağımlı ve yaşlı hastalar, mesai saatleri içinde yararlanabilecek.
    

Uygulamadan yararlanmak isteyen hastalar ya da yakınları, bir form doldurup bulunduğu bölgedeki aile hekimi, toplum sağlığı merkezi, hastanedeki Evde Sağlık Hizmeti birimine başvuracak ya da İl Sağlık Müdürlüğündeki Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'nin 0462 444 38 33 nolu telefonunu arayıp hizmet alacak hastaya ilişkin bilgileri aktaracak.
    

Başvurunun ardından gerekli şartları taşıyan hastalara, verilen randevunun ardından mesai saatleri içinde evlerine gelecek olan ambulanstaki doktor ve sağlık personelince sağlık hizmeti sunulacak.
    

Hastanın iyileşmesi, tedavinin sağlık personeli olmadan sürdürülebilmesi, hastanın hastaneye yatırılması, hasta ve yakınlarının tedaviye uyumsuz davranmayıp önerilere uymaması halinde evde sağlık hizmeti sona erdirilecek.

doktor
ve
ambulans
yatalak
hastanın
ayağına
gidecek
Yorum (9)
eda
neden ayağına gidecek gibi aşağılayıcı bir tabir kullanılıyor anlamıyorum.
0
Cevapla
umut
Hastalık nedeniyle okula gidemeyen öğrencilerin evine ''eğitim hakkı' kapsamında öğretmenleri, sağlık problemleri nedeniyle mahkemeye gidemeyen yaşlı amcamın ayağına hakimi-savcıyı da göndersinler.Vatandaş bunlarada çok memnun olur emin olun.Öyle ya vatandaşın memnuniyeti önemli.Bir berber bile eve özel hizmet götürdüğünde farklı tarifeden ücret talep eder.Sen doktoru evde hizmete zorlayacaksın karşılığında ne vereceksin?Oy uğruna bu kadar populist politika izlenmez yeter artık.
0
Cevapla
bedrettin alyamaç
bence doktor ve hemşire yataklarını alıp bir veya iki gece hastanın evinde kalmalı.....fesüphanallah daha neler neler popülizm kokan cümleler.......
0
Cevapla
s.e
Aile hekimliğini çok güzel sisteme soktuk hadi kolay gelsin ayağa hizmet başladı çoooooooook komik.Bekleyelim bakalım daha neler bizleri bekliyor sağlık üzerinden siyaset yapmayalım lütfen . Tüm çalışanlar psikolojik baskı içinde yarınlarımız belirsiz sitres ve aceba bugün hastanede nasıl bir değişiklik var düşüncesiyle işe gidiyoruz söylenecek okadar çok şey varki ama söyleyemiyorum kocaman bir YETERRRRRRRRR demek istiyorum......
0
Cevapla
dr can
keşke her şey evde bakımla kalsa.evde bakım yönergesini okuyunca nelerle karşılaşacağımızıda yazacağım ama önce benim aile hekimi olduğum ilk aylarda yaşadığım bir olayı anlatayım.daha birkaç aylık aile hekimi iken tbc ile ilgili bir eğitime katıldık.burda bize süphelendiğimiz kişilerden balgam örneği almamız için balgam saklama kapları verildi.topladığınız örnekleri verem savaşa getirebilirsiniz denildi.buraya kadar çok güzel diye düşündüm.sonrada kendi kendime ileride bir de gayta örneği toplamak içinde kap dağıtırlarsa istifa ederim diye o an düşündüm.birde ne göreyim evde bakım yönergesi çıkmış.ilk okuduğumda güzel gibi geldi sonra tekrar okudum.evet sıkı durun dediğim oldu.çünkü yönergede gerekli görülürse hastanın tahlilleri için yanımızda gerekli malzemeyi götürmemiz gerektiğide yazılı.bu bir kan örneği almak da olabilir yada idrar yada gayta.yani artık evlerden b-k da toplayacağız tahlil için.hadi bakalım çıkan yönergeyi dikkatlice herkes okusun.herkesede geçmiş olsun.....
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir